Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Temmuz ayı olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Yalova’da gerçekleştirildi. Toplantıya Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş katıldı.

Toplantıya, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Çakır, Bolu İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu iştirak etti.

Yalova’da gerçekleştirilen toplantıda; Ajansın Aylık ekonomik görünüm raporu, 2017 yılı ilk 6 aylık harcama ve faaliyetleri değerlendirildi. 2017 Yılı İlk 6 aylık faaliyet raporunun değerlendirilmesi ve öne çıkan Ajans çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. "18-24 Yaş Arası Gençlerin Bölgesel Kalkınmaya Etkileri" ve "Doğu Marmara Sosyal İnovasyon Yarışması" hakkında sunum gerçekleştirildi.

Ayrıca Güdümlü Proje Desteği kapsamında, Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin "Atık Hayvansal Yağ Geri Kazanım Tesisi Projesi" ve Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nün "Marka Değeri Yüksek Kivi Üretimi İçin Birlik Modeli Oluşturulması ve Meyvelerinin Kurutularak Kullanılması Projesi"nin değerlendirilmesi yapıldı.

 

Editör: TE Bilisim