Bolu'da 14 dönüm alan üzerine kurulacak Masal Parkı'nda çocukların hayallerini süsleyen, Nasrettin Hoca'dan Pinokyo'ya, Karagöz ve Hacivat'tan Şirinler'e, Deli Dumrul'dan Rapunzel'e kadar birçok masal ve halk kahramanının heykeli yer alacak

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz:

"Tabiatın kalbi, önümüzdeki dönemde belediyemizin projelerinin tamamlanmasıyla bir dünya şehri olacak ve turizmde de adından sıkça söz ettirecek"

Bolu'ya, çocukların hayal dünyasını ve yeteneklerini geliştirmek, yetişkinlere farklı bir mekân alternatifi sunmak için yapılacak Masal Parkı'nda, yerli ve yabancı birçok masal ve halk kahramanının heykeli bulunacak.

Bolu Belediyesi tarafından Kılıçarslan Mahallesi'nde 14 bin 370 metrekare alana Masal Parkı yapılması kararı alındı. Projesi hazırlanan ve ihalesi yapılan parkın yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Masal Parkı'nda, Nasrettin Hoca, Karagöz ve Hacivat, Keloğlan, Deli Dumrul, Pinokyo, Rapunzel, Şirinler, Kül Kedisi, Taş Devri, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız, Bremen Mızıkacıları ile Hansel ve Gretel gibi masal ve halk kahramanının heykeli yer alacak.

Ayrıca parkın bir bölümünde satranç alanı oluşturulacak. Efsanelere, masallara ve hikâyelere ev sahipliği yapacak Masal Parkı'nda ayrıca Bolu'ya özgü simgeler de çikolata ev, makarna ev, tavuk ev gibi yapılarla temsil edilecek.

Dinozor şeklindeki giriş kapısıyla ziyaretçilerini karşılayacak Masal Parkı'nın eğlencenin yanı sıra değerler eğitiminin de mekânı olması planlanıyor. Masal Parkı'nda, buz pisti, gölet, çim amfi, çim tepeleri, akülü araç yolu, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, kafeterya, otopark gibi sosyal alanlar da bulunacak.

"Kültürümüz öne çıkacak"

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı açıklamada, çocuklara farklı ve öğretici bir dünya sunacak olan Masal Parkı ile Bolu'nun turizm potansiyelini arttırarak, kentin tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

"Kendi kültürümüzü öne çıkartacak bir planlama içerisindeyiz." diyen Yılmaz, bu yılsonunda Masal Parkı'nı çocuklarla buluşturacaklarını açıkladı.

Yılmaz, çocukların Masal Parkı'nda aileleri ile dinlenebileceklerini ve eğlenebileceklerini dile getirerek, "Kendi kültürümüzden de bir şeyler alabilecekleri bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Parkın içerisinde dünyanın kabul ettiği masal figürleri de yer alacak." dedi.

Masal Parkı'nın Bolu'nun dünyanın yaşanabilir 10 kenti arasında yer alması hedefinin anlamlı bir parçası olduğunu kaydeden Yılmaz, "Turizmde dünya markası yapmak için çalıştığımız Bolu her geçen gün daha da gelişiyor, güzelleşiyor. Tabiatın kalbi, önümüzdeki dönemde belediyemizin projelerinin tamamlanmasıyla bir dünya şehri olacak ve turizmde de adından sıkça söz ettirecek. Bolu'muz, Bolu halkı ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız her şeyin en iyisini ve en güzelini hak ediyor." ifadelerini kullandı.

Alaaddin Yılmaz, masal gibi güzelliklere sahip Bolu'ya ve çocuklara öğretici, dinlendirici ve huzur verici bir hizmet daha vermenin mutluluğu içinde olduklarını dile getirdi.

Türkiye'deki ve dünyadaki örneklerinin ötesinde Bolu'ya özgü değerleri de içinde barındıran Masal Parkı'nın altyapı çalışmalarını belediyenin kendi imkânlarıyla gerçekleştireceğini aktaran Yılmaz, "Nasrettin Hoca'dan Kül Kedisi'ne Karagöz ve Hacivat'tan Şirinler'e kadar parkta yer alacak 16 masal ve halk kahramanının heykelleri için ihaleyi tamamladık, yapımına başlandı." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim