Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak kabine toplantısına çevrildi. Toplantı sonrasında pazar günü kısıtlaması ve maske kullanma zorunluluğu hakkında değişiklikler yaşanması öngörülüyor.

Haber: Oğuzhan Eke

Aşılama süreci hızlandı, aşılanmasına başlanan yaş grubu 30’yaşa kadar düştü. Türkiye genelinde ise vaka sayılarında azalma olduğu kaydediliyor. Tüm bu gelişmelerin ışığında gözler bugün yapılacak kabine toplantısına çevrildi. Toplantıda normalleşme kararlarına yenilerinin eklenmesi bekleniyor.

PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKACAK MI?

Belki de en çok merak edilen konulardan biri, pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasağının kalkıp kalkmayacağı. Sosyal medyada vatandaşlar arasında yasağın kalkacağı yönünde bir algı oluşurken, kısıtlamanın kalkması için yoğun bir istek var. Pazar kısıtlamasının kalkıp kalkmayacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı açıklama ile belli olacak.

MASKE KONUSUNDA DEĞİŞİKLİK YAŞANACAK MI?

Zorunlu maske kullanımı noktasında da daha öncesinde birçok açıklama yapılmış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Maskelerin yüzümüzü terleteceği son yaz” diyerek, maske kullanma zorunluluğunun kalkacağının mesajını vermişti. Kabine toplantısında bu konunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Öte yandan hafta içi saat 22.00’dan sonra başlayan sokağa çıkma yasağıyla ilgili güncelleme de kabine toplantısı sonrası gerçekleşebilir. 22.00’da başlayan yasağın, 23.00 ya da daha ileri bir saatte başlaması beklenen kararlar arasında.

Editör: TE Bilisim