İl Genel Meclisi Aralık Ayı toplantılarının Perşembe günü gerçekleşen oturumunda, beş madde görüşülerek karara bağlandı.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleşen İl Genel Meclisi Aralık Ayı toplantılarının 10 Aralık Perşembe günü gerçekleşen oturumunda, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait merkez ilçe Aşağısoku Mahallesi 3336 parselde 4.617,29 m2 ve 3337 parselde 5.261,80m2 arsa üzerinde bulunan Canip Baysal İlkokulu’na ait taşınmazların Milli Eğitim Bakanlığı adına tahsis verilmesine dair Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının 2’nci gündem maddesi olan; merkez ilçe Avdan Köyü hudutlarında tapunun 110 ada, 78 ve 79 parsel nosuna kayıtlı taşınmaz için hazırlanan konut alanı amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onanmasına dair, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor oy birliği ile kabul edildi.

Gerçekleşen toplantının 3’ncü gündem maddesi olan; merkez ilçe Değirmenderesi Köyü hudutlarında tapunun 1103 parsel nosunda kayıtlı taşınmaz için hazırlanan Tarım ve Hayvancılık Tesis alanı amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanmasına dair İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor, görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi gereği; Dörtdivan Köylere Hizmet Götürme Birliğine ödenek aktarılmasına Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının son gündem maddesi olan; İl Özel İdaresi tarafından yapılan maden sevki denetimlerinde kaçak olarak yakalanan malzemeye kesilecek cezaya esas olmak üzere ve İl Özel İdaresine ait ruhsatlı ariyet ve Kalker ocaklarından satılacak olan malzemelerin 2021 yılında uygulanacak m3 fiyatlarının belirlenmesi talebi, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Editör: TE Bilisim