Bolu Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı 1. Birleşimi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında Bolu Belediyesi Meclis salonunda meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının dilek ve temenniler kısmımda söz alan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Orhan, AK Partili siyasilerin AK Partili Belediyelere yardım yapıp da CHP’li Belediyelere yardımlarda bulunmamasına tepki gösterdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Partili Milletvekillerinin sadece AKP’li Belediyelere yardımda bulunmasına tepki göstererek, “Biz burada Bolu Belediyesi olarak hizmet verirken, yardımda bulunurken insanları AKP’li CHP’li MHP’li diye ayırmıyoruz. Sonuç olarak AK Partinin böyle bir ayrım yapmasını ben yadırgıyorum. Yapılan bu hareket, her şeyden önce ayıptır” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda konuşma yapan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Orhan, yüksek hızlı tren ile ilgili milletvekillerine seslendi. Orhan;  “Geçmiş aylarda bu kürsüde konuştuğumda iktidar partisinin milletvekillerine çağrıda bulunmuştum. İktidar partisinin milletvekilleri Bolumuza hızlı trenin gelmesi için gerekli bakanlığa bu durumu izah edebilecek en yakın kişilerdir. Çalışılmış kapsamlı bir rapor elimizde mevcut olup bu rapora baktığımızda hızlı trenin Bolu’dan geçmesi hem maliyet açısından daha düşüğe mal edilirken hem de yatırımın daha kısa sürede amorti edileceğini göstermekte olup devletimizde daha az para harcayarak bu yatırımı yapmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

“HIZLI TREN İLE İLGİLİ ÇALIŞILMIŞ BİR RAPOR SUNULDU MU?”

Bolu AK Parti milletvekillerine şu soruyu sormak istiyorum; bakanlığa hızlı tren ile ilgili çalışılmış bir rapor sunuldu mu? Sunulduysa Bolu halkını bilgilendirmeleri rica olunur. Bolu’dan geçecek olan hızlı tren Bolunun hem ticari hem de turizmini oldukça geliştirecek olup iki metropol şehre uzaklığı bolunun ilçelerine uzaklığı kadar mesafeye düşecektir. Bu konu bolu için çok önemli bir konu. Gelin hep birlikte birlik olalım bizim üzerimize düşen bir görev varsa siyasi ayrım yapmadan hep birlikte bu trene sahip çıkalım. Bu tren kaçarsa bir daha gelmez. Bu konunun takipçisi olacağımızı ve Bolu halkının yararını sağlayacak bütün projeler için siyasi ayrım yapılmaksızın çalışacağımızı bildiririz.  Bu konuda iktidar partisi milletvekillerine tekrar çağrıda bulunuyorum. Konuyu bakanlıkta takip edebilecek kişiler milletvekilleridir. Bolu halkı size milletin vekilliği görevini vermiştir. Bu tren kaçarsa sorumlusu kendileri olduğunu bilsinler.

“AKP’Lİ OLMAYAN İNSANLAR İKİNCİ SINIF İNSAN MUAMELESİ GÖRMEMELİDİR”

Suat Orhan, Temmuz ayında paylaşım yapan AKP’li Milletvekillerinin müjde adı altında Bolu’nun ilçelerine hem parasal hem de araçsal yardımda bulunmasının, bazı ilçelere de yardımda bulunmamasının doğru olmadığını belirterek;  “Temmuz ayında sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Ak parti Milletvekili Bolu ve ilçelere müjde adı altında hem parasal hem de araç malzeme listesi paylaşmıştır. İlçelere ve Bolu İl Özel İdaresine gelen hizmetler için sayın vekillerimize teşekkür ederiz. Yalnız dikkatimi çeken bazı ilçelere hizmet verilmemesidir. Bu ilçelerde ki Belediye Başkanlarına bakıldığı zaman, Cumhuriyet Hak Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi olmasından kaynaklanmakta mıdır? Yardım bulunmayan ilçelere baktığımızda CHP’li ve MHP’li olduğunu görmekteyiz. AKP’li olmayan insanlar ikinci sınıf insan muamelesi görmemelidir. Bütün toplanan vergiler, devletin kasasında toplanmaktadır. Bu hizmetler, devletin kasasından verilmektedir, AK Parti’nin kasasından değil. Bu nedenle bizim adalet anlayışımız, Hz. Ömer’in bir hırkayı bile hak geçirmediği bir adalet anlayışına dayanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti, vatandaş ayırt etmeden, sınıflandırmadan herkese eşit mesafede davranmayı hak etmektedir” şeklinde konuştu.

“AK PARTİNİN AYRIM YAPMASINI BEN YADIRGIYORUM”

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Orhan’ın ardından konuyla ilgili konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; Bolu belediyesi olarak hizmet verirken kimseyi ayırmadıklarının altını çizerek; “Bu yardımlarda Bolu Belediyesi, Mengen, Kıbrıscık, Mudurnu, Göynük Belediyesi yok. Burada bir yanlışlık yok mu arkadaşlar? Mudurnu Belediyesi de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Belediyesidir, Mudurnu Belediyesi de Gerede Belediyesi de. Biz burada Bolu Belediyesi olarak hizmet verirken, yardımda bulunurken insanları AKP’li CHP’li MHP’li diye ayırmıyoruz. Sonuç olarak Ak Partinin böyle bir ayrım yapmasını ben yadırgıyorum. Kendi belediyelerini yazıyorlar, biz hizmet ediyoruz diyorlar. Yapılan bu hareket, her şeyden önce ayıptır. Sen diğerlerini dışlar bir tavır içerisine giremezsin. Bunun sorumlusu Belediye meclis grubu değil. Bunun sorumlusu AK Partinin siyasal kadrolarıdır. Ama doğru mu değil” diye konuştu.

“TÜM BELEDİYELERE EŞİT MESAFEDE DURUYORUZ”

Başkan Özcan konuşmasının devamında, tüm belediyelere eşit mesafede durduklarını vurgulayarak; “Biz tüm belediyelere eşit mesafede duruyoruz. Gerede Belediyesi ile nasıl protokol yaptıysak Mengen Belediyesi ile de protokol yaptık. Geçmişte böyle yapılmadı ama. Nasip kısmet oldu Mudurnu Belediyemizin ihalesine girdik. Belediye Başkanı bizim sevdiğimiz saydığımız bir kardeşimiz. Orda ister MHP’li olsun, ister AKP’li olsun. Gerede Belediyesinin ihalesine de gireceğiz gerekli şartnameyi verdik. Gerekli şartlar uygunsa kâr etmeden bir teklif verin dedik. Mudurnu’da da öyle oldu en düşük teklifi verdik. Ama ben bizzat kendim de gittim inceledim, oldukça da güzel olmuş asfalt. Hatta bizim Belediyelere de takıldım bizim orda bu kadar güzel asfalt atmadınız, Mudurnu’ya en güzelini atmışsınız dedik. Biz Mudurnu Belediyesinden veya Gerede Belediyesinden para kazanalım derdimiz yok. Burada kamu hizmeti olarak görüyoruz. O yüzden İl Özel İdaresinin de ihalesini de almıştık. Bunun iptal edilmesi de bir türlü içime sinmiyor. Ben 3 kuruşluk işi 5 kuruşa yaptırırım anlayışını da kabul etmiyorum. Ama dediğimiz gibi AKP’li bir Başkan yönetsin o belediyeyi Bolu da, ister CHP’li ister MHP’li benim açımdan hiçbir farkı yok.  Siyaset yapmak istiyorsanız yapalım ama ben hizmetleri konuşalım istiyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilisim