2 Kasım Pazartesi günü başlayan İl Genel Meclisinde bütçe maratonu Cuma günü gerçekleşen oturumla sona erdi. 2021 yılı bütçesi 85 milyon 210 bin TL. olarak karara bağlandı.

İl Genel Meclisinde 02 Kasım Pazartesi günü başlayan bütçe görüşmeleri sona erdi. Covid 19 tedbirleri kapsamında iki hafta süren meclis toplantılarında komisyonlar aracılığıyla kurumların talepleri doğrultusunda 2021 yılı bütçesini belirledi. Meclisin son oturumunda İl Özel İdaresinin bütçe kararnamesi ile gelir ve gider bütçesi oylanarak kabul edildi.

Bütçe oylamasının ardından AK Parti Gurubu adına Üzeyir Ercivan, CHP Gurubu adına Erhan Beykoz söz alarak 2021 yılı bütçesinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Son değerlendirmeyi yapan İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer’de 2 Kasım’dan bu güne kadar tüm komisyon raporları, eleştiriler ve öneriler çerçevesinde, var olan bütçe gerçeklerini ve dengelerini göz önünde bulundurarak, köye yönelik hizmetlere en fazla ödeneği ayırmaya gayret ederek, 2021 yılı bütçesini 85 milyon 210 bin TL’ye oy birliği ile bağladıklarını söyledi. Yüceer, “İstekler, ihtiyaçlar elbette olacak. Ancak bizim İl Genel Meclisi olarak hedefimiz; 487 köyümüzün 4 bin 479 km yol ağı içerisinde, 82 bin nüfusa hizmet etmek; köylerimizin ihtiyaçları doğrultusunda var olan kaynakları sonuna kadar kullanarak en doğru hizmeti yapmaktır. Bu anlamda tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“GAYET BAŞARILI OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM”

Her zaman uyum içerisinde oy birliği ile kararlar aldıklarını ifade eden Başkan Yüceer, “Her arkadaşımız kendi ilçesi ile ilgili talepleri ifade edecek, eksiklerin giderilmesi konusunda gayret göstereceklerdir ve sonuna kadar haklılar. Biz de yeni oluşan meclisin ikinci bütçesini belirledik. İl Genel Meclisi grubu olarak hepimiz el birliği içerisinde, bahaneye sığınmadan, var olan kaynakları en iyi şekilde kullanarak hizmete dönüştürme yolunda gayret ediyoruz. Bunda da gayet başarılı olduğumuzu, güzel işler yaptığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.  Yüceer son olarak bütçenin belirlenmesi konusunda emeği geçenlere teşekkür etti.

“2021 YILINDA 487 KÖYÜN TAMAMINDA ÇÖPLER TOPLANACAK”

Yüceer son olarak, 2021 yılında tamamlanması beklenen Çöp Toplama ve Bertaraf Tesisi ile tüm köylerin çöplerinin toplanacağını belirterek, “Çöp sorunu günümüzün bir gerçeği. Köylerimizde çöp sorunumuz var, bunun farkındayız. İlçelerimizde, imkanlar doğrultusunda belli oranda çöp toplanıyor. Çöplerini toplayamadığımız bazı köyler de var. Bunun bilincinde olarak kurulan BEKAP’ın aktif hale getirilmesi için son zamanlarda ciddi adımlar atıldı. İnşallah 2021 yılında, BEKAP tarafından belirlenmiş Çöp Toplama ve Bertaraf Tesisi de kurularak Bolumuzun 487 köyünün tamamında çöpler toplanacak. İnşallah bu sorunu kökten halledeceğiz” diye konuştu.

Toplantı Aralık Ayı İl Genel Meclisi toplantılarının 07 Aralık Pazartesi günü başlamasının kararlaştırılmasıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim