Geçtiğimiz hafta başlayan İl Genel Meclisi Haziran Ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıların Pazartesi günü gerçekleşen oturumunda 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

Yaşar Yüceer Başkanlığında 10 Haziran Çarşamba günü başlayan Haziran Ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıların Pazartesi günü gerçekleşen oturumunda ilk olarak Göynük İlçesi, Arıkçayırı köyü hudutlarında enerji depolama amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesis alanı amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ardından Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor doğrultusunda İl Özel İdaresinde sözleşmeli olarak çalışan personele ödenen ücretler yeniden belirlendi.

Mudurnu ilçesi Feruz Köyü Deliceler Mahallesine içme ve kullanma suyu tahsisi yapılması talebinin Çevre ve Şehircilik Komisyonuna havale edildiği toplantıda, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Kıbrıscık ilçesinde bulunan 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binasının Kıbrıscık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfındaki tahsisinin kaldırılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisinin yapılması konusu incelenmek üzere Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi.

Toplantıda Yeniçağa ilçesi Merkez Mahallede bulunan Şair Dertli İlkokulunun bulunduğu alana rastlayan Yeniçağa Belediyesine ait 5 adet yol artığı parselin İl Özel İdaresi adına bedelsiz devrinin alınması konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, yine komisyon raporu doğrultusunda asfalt yol yapım işleri için 2020 yılı İl Özel İdaresi bütçesinin bölümleri arasında aktarma yapılması da uygun bulundu.

Toplantıda son olarak Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda Seben ilçe köylerinin muhtelif ihtiyaçları için gerekli olan 120.000 TL ödeneğin Seben Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması kabul edildi. İl Genel Meclisi Haziran Ayı toplantıları Salı günü gerçekleşecek oturumla sona erecek.

Editör: TE Bilisim