Bolu Belediye Meclisi Nisan ayı 1. birleşimi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Başkanlığında Belediye Meclis salonunda gerçekleşti. Toplantıda, Meclis Başkan vekilleri, Meclis divan katip üyeliği  ile encümen ve komisyon üyeliği seçimleri yapıldı.

 

Haber: Aslı Akış

 

Bolu Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantılarının 1. oturumunda merak edilen Belediye encümen ve komisyon seçimleri gizli oylamayla gerçekleşti.

 

MECLİS BAŞKANVEKİLLERİ BELLİ OLDU

Bolu Belediye Meclisi 2021 yılı Nisan ayı birinci birleşiminde gündem gereği ilk olarak Meclis 1. ve 2. Başkan Vekili Seçimi yapıldı.  Yapılan oylama sonucunda İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Hakan Alpaslan 19, CHP’li Meclis Üyesi 19 Begüm Tunçel, AK Parti belediye meclis üyesi Nurettin Ulutürk 13 ve MHP belediye meclis üyesi Fatih Silin 13 oy aldı. Açıklanan sonuçlara göre Hakan Alpaslan ve Begüm Tunçel Meclis Başkanvekilliğine seçildiler.

 

Meclis Divan Kâtibi Üye Seçimi sonrası 19’ar oy alan Mehmet Tuna ve Ergün Temel asil, CHP Meclis üyeleri Resmiye Kahruman ve Cevat Çatladı yedek üye seçildi.

 

KARAGÖZ, GÜLDAL VE YILMAZ ENCÜMENE SEÇİLDİ

Encümen seçimi oylama öncesi CHP grubundan Mustafa Güldal, Tahsin Mert Karagöz ve İYİ Partili Ahmet Yılmaz encümen adayı olarak gösterildi. Ak Parti grubu ise Kamuran Avcı ile MHP’li Necdet Çakır olmak üzeri 2 aday gösterdi. Yapılan oylama sonucu Mustafa Güldal 18, Tahsin Mert Karagöz 19, Ahmet Yılmaz 18 oy, Kamuran Avcı ile Necdet Çakır ise 13 oy aldı. Aday gösterilmediği halde Hüseyin Ekrem Serin ise 8 oy aldı.

 

Yeni dönemde Belediye encümenine Meclisten seçilen 3 isim CHP’li Tahsin Mert Karagöz, Mustafa Güldal ve İYİ Partili Ahmet Yılmaz oldu.

 

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Toplantının devamında ayrıca 7 ayrı komisyon için de üye seçimleri açık oylama ile gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda komisyon üyeleri şu şekilde oluştu:

 

Plan ve Bütçe Komisyonu: Hüseyin Ekrem Serin, Resmiye Kahruman, Hakan Alpaslan, Uğur Akbay, Bülent Oturak

 

İmar Komisyonu: Asuman Şentürk Tekin, Suat Orhan, Onur Koyunoğlu, İsmail Yerlikaya, Necdet Çakır

 

Çeşitli İşler Komisyonu: Ahmet Fidan, Ergün Temel, Suat Orhan, Şaziye Turan, Fatih Silin

 

Teftiş ve Murakebe Komisyonu: Tuna Özcan, Begüm Tunçel, Cumhur Bandakçıoğlu, Hatice Dinç, Kamuran Avcı

 

Turizm ve Tanıtım Komisyonu: Cihan Tutal, Onur Koyunoğlu, Cumhur Bandakçıoğlu, Semih Dimicioğlu, Burak Balaban

 

Hayvan Hakları Komisyonu: Suat Orhan, Tahsin Mert Karagöz, Cevat Çatladı, Hüseyin Türkmen, Nurettin Ulutürk

 

İnsan Hakları Komisyonu: Hakan Alpaslan, Suat Orhan, Hüseyin Ekrem Serin, Hacer Çınar, Şaziye Turan

 

Editör: TE Bilisim