Türkiye Spor yazarları Derneği Bolu temsilciliği Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen süper lig, TFF 1.lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarının tamamlanmasına yönelik Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulunun almış olduğu özel koşulları ‘MEDYA’ olarak içeren ve uyulması istenen talimatlara dair yazı yayımladılar.

Yapılan yazılı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu Koronavirüs salgını sonrasında ortaya çıkan olağanüstü süreçte, futbola dönüş için TFF yönetim kurulu ve TFF Sağlık Kurulu tarafından, sosyal mesafe başta olmak üzere bazı kararlar aşağıda maddeler halinde aynen belirtilmiştir.

TEST ZORUNLU OLACAK

Müsabakalarda görev alacak medya mensuplarına her müsabakadan 2 gün önce (MG -2) TSYD’nin kontrolü ile görev yaptıkları medya kuruluşu tarafından, Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar ile Sağlık Bakanlığı tarafından akredite olan laboratuarlar da Covid-19 PCR testi ve Antikor testi yaptırılması zorunludur. Test sonuçları neticesinde salgın hastalığı geçirmekte olanlar ile test yaptırmayanlar müsabakada görev alamazlar. Covid-19 PCR ve Antikor test sonuçlarının Yayıncı Kuruluş Yetkilisi ile TSYD görevlisi tarafından Müsabaka Organizasyon Toplantısından önce saat 11.00’da TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörü’ne teslim edilmesi zorunludur.

Kulüpler, yayıncı kuruluş ve TSYD; test yaptırması zorunlu olan kişilerden Covid-19 PCR Testi ve Antikor testi yaptırmaya ve test sonuçlarını TFF ile paylaşılmasına, test yaptırmayanlar ile test sonuçlarına göre salgın hastalığı geçirmekte olanların stadyuma alınmayacaklarını bildiklerine ilişkin yazılı muvafakat almak zorundadırlar.

MASKE TAKILACAK

Stadyuma girişlerde maske takılması zorunludur. Maskesi olmayan kişiler stadyuma giriş yapamaz.

ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILACAK

Stadyuma girecek diğer tüm kişilerin ev sahibi kulüp tarafından belirlenecek sağlık görevlileri aracılığı ile kulak yolundan tek kullanımlık uç aracılığı ile ateş ölçümü yapılır. Ateşi 37,8 derece ve üzerinde olanlar stadyuma alınmaz.

BASIN TRİBÜNÜNDE 10 KİŞİ OLACAK

Basın Tribünü’nde sosyal mesafe kuralı gözetilerek TSYD görevlisi tarafından oturma düzeni sağlanacak olup, kişiler arasında 3 koltuk boşluk bırakılacak şekilde ve arka sıradaki oturma düzeni arada bir sıra boş bırakılmak suretiyle ön sıraya göre çaprazlama olarak oturulacaktır. Ayrıca TFF tarafından Basın tribününe 10 Muhabir ( Spor yazarları, Kameramanlar ve Geçici olarak yapılan akrediteler TFF’nin sisteminde yapılsa bile kilitlenecektir) 1Basın Organizasyon Sorumlusu 1 Basın Organizasyon Görevlisi ve sahada görevini yerine getirecek 12 Foto Muhabiri olmak şartıyla toplam olarak 24 kişi ile sınırlandırılmıştır. Müsabakaya akredite olan Muhabirler sadece Basın tribünü alanlarını kullanabilir.

BASIN TOPLANTISINA SADECE AJANSLAR

Basın toplantıları sadece Türkiye genelinde temsilcilik ve bürosu bulunan ulusal ajans muhabirleri ve yayıncı kuruluş kameramanının katılımı ile yapılır. Müsabakaya akredite olmuş muhabirlerin soruları Basın toplantısı başlamadan önce TSYD görevlisi aracılığı ile ilgili takım medya sorumlusuna iletilir. Basın toplantılarından sadece yayıncı kuruluş görüntü alır. Müsabakalarda yapılacak olan röportaj ve basın toplantılarında medya mensupları ile arada en az 1,5 (bir buçuk) metre mesafe bırakılması ve mikrofonlarda kılıf ve mikrofon çubuğu kullanılması zorunludur. Müsabaka sonu Karma Alan (Mixed-Zone) uygulaması ve röportajları yapılmaz.

FOTO MUHABİRLERİ YALNIZ SAHADA OLACAK

Saha içinde görev yapan foto muhabirleri Basın tribününe çıkamayacak, yerlerini terk etmeyecek Gazete veya Ajanslarına bulundukları yerden haber ve görsellerini geçeceklerdir. Foto muhabirleri ev sahibi kulübün sorumluluğu ve gözetiminde, 4 köşe direği ile kale direkleri arasında en az 1,5 (bir buçuk) metre aralıklarla konumlanacaktır. Gerekli kontrol müsabaka boyunca müsabakada görevli olan TFF temsilcileri tarafından sağlanır.

Ayrıca Basın çalışma odası kapalı tutulacak, ikram servisi de stadyum genelinde yapılmayacaktır.

 

 

Editör: TE Bilisim