Memur Sen tarafından 81 ilde aynı saatte yapılan yürüyüş Bolu’da da Kent Meydanı ve Demokrasi Meydanı arasında düzenlendi. Yürüyüşe, katılanlar darbe girişimi esnasında şehit düşenlerin fotoğraflarının basılı olduğu tişörtler ve önlükler giydi.

Yürüyüş esnasında darbe girişiminde şehit düşenlerin ismi okundu. Yürüyüşe katılanlar hep bir ağızdan burada dedi. Demokrasi Meydanı’nda Kurulu olan sahnenin önüne kadar gelen sendika üyeleri burada açıklama yaptı.

Topluluk adına konuşma yapan Memur-Sen Bolu İl Başkanı Ahmet Koçak, bundan bir yıl önce FETÖ'nün Türk milletini boyun eğdirmeye ve yönetime el koymaya yeltendiğini anımsatarak, bu girişimi darbenin yanı sıra bir işgal girişimi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Ahmet Koçak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “15 Temmuz bize iki şey hatırlatıyor, birincisi, FETÖ’cü ihanet, ikincisi; kahramanca direniş, vatana sadakat, şehadet ve yeniden diriliş. İhaneti de sadakati de unutmayacağız ve unutturmayacağız. Çünkü gaflete uyuyan ihanete uyanır. 15 Temmuz bir şehadet geçididir. Çanakkale’nin kınalı kuzularının, Kafkasların, Sarıkamışların, Yemenlerin hikayesidir. 15 Temmuz bir şehadet şölenidir. 15 Temmuz bir diriliş gecesidir. 15 Temmuz bir iman manifestosudur. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bu girişimi bir darbenin yanında bir işgal girişimi olarak değerlendiriyoruz. Hain darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah bu millete karşı kullanıldı. Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT saldırıya uğradı. Genelkurmay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum işgal edildi. Onlarca kurumun işgalini ise millet engelledi. Darbe girişimi sonucu 250 kahraman kardeşimiz şehit, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu.

Memur Sen olarak o gece 1 milyonun üzerinde üyemizle sokağa ilk çıkanlardan olmanın onurunu yaşıyoruz. O gün hiçbir hesap yapmadan ama, fakat, lakin demeden kelle koltukta kim demiş her şeyin bitişi ölüm destanlar yayılır mezarımızdan diyerek alanlara aktık. Bu ülkenin büyük küçük yüzlerce binlerce sivil toplum örgütü mensuplarıyla o gün meydanlara çıktı. Örgütsüz kitleler de o gün aynı duygularla alanlardaydı. O gün aramızdaki bütün farklılıkları bir kenara koyduk. Sen veya ben demedik biz olduk en önemlisi de budur.

 

Editör: TE Bilisim