Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı enflasyon rakamındaydı. TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı. Böylece emekli ve memurun alacağı zam oranı ve yeni maaşları belli oldu.

TÜİK'in enflasyon rakamını açıklamasıyla birlikte emekli ve memurların alacağı zam oranı belli oldu. Enflasyon Haziran ayında yüzde 1,94 arttı. Peki kim ne kadar maaş alacak?

Enflasyon rakamı hem emeklileri hem memurları hem de sosyal yardım alanları ilgilendiriyor. Çünkü yılın ikinci zammı bu enflasyon rakamlarına göre yapılıyor. TÜİK'in enflasyon rakamını açıklamasıyla birlikte emekli ve memurların zam oranı ortaya çıktı.

Yeni rakamın açıklanmasıyla birlikte 13 milyon emeklinin maaşı arttı. 3,5 milyon memura yeni maaş geldi.  Kıdem tazminatı tavanı yükseldi. Yaşlılık aylığı arttı. Evde bakım maaşı yenilendi. Engelli maaşı arttı.

EMEKLİLERİN 2021 ZAM ORANI BELLİ OLDU

Yaklaşık 8,5 milyon işçi emeklisi ve hak sahibinin aylıkları da bu yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamıyla belirlenmiş oldu. İşçi emeklilerinin aylıkları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanacak.

12 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisine de temmuz ayı maaşları zamlı ödenecek. Bu zam oranının ne kadar olacağı da bugün netlik kazandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında maaşlarını yüzde 8,45 zamlı alması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim