Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mengen İl Genel Meclis üyesi Eyüp Beşli’nin önderliğinde kurulan Mengen Merkez ve Köyleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile ünlü Mengen peynirinin üretimi yapılacak.

HABER: ASLI AKIŞ

Süt fiyatlarının düşük olması nedeniyle harekete geçen Mengen’in CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Eyüp Beşli’nin girişimi ile ilçede Mengen Merkez ve Köyleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi kuruldu. Maliyetinin altında satılan sütün değerlendirilmesi ve Mengen peyniri olarak pazara sunulması için çalışacak kooperatiften ilçede bulunan 700 hayvan ve süt üreticisinin faydalanacağı vurgulandı.

İLÇEMİZDE NEYE KATKI SAĞLAYABİLİRİZ ONUN ÇALIŞMASINI YAPIYORUZ”

Mengen’e hizmet ettiklerini belirterek, daha fazla nasıl katkı sağlayabilecekleri konusunda çalıştıklarını belirten CHP Mengen İl Genel Meclis üyesi Eyüp Beşli, “7 seneden beri Mengen’e Meclis üyesi olarak güzel hizmetler verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Meclis üyesi olarak su, kanalizasyon, yol gibi çalışmaları yapıyoruz. Malum pandemi sürecinde bir takım sıkıntılar yaşadık. Muhtarlarımızın da hoş görüsüyle bu sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz. Bir de yapmış olduğumuz rutin çalışmaların yanında ilçemize sosyal, kültürel olarak, ekonomik olarak neye katkı sağlayabiliriz onun çalışmasını yapıyoruz. Bunu İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla birlikte çok önemsiyoruz” dedi.

“KOOPERATİFİMİZ TİCARET BAKANLIĞINA BAĞLI”

Çalışmaları kapsamında Megen’deki süt üreticilerine destek olmak amacıyla, Mengen Merkez ve Köyleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’ni kurduklarını açıklayan İl Genel Meclis Üyesi Beşli, “Mengen’de 700 tane hayvan ve süt üreticisi var. Bunların bir araya gelip ürettiklerinin değeri nispetinde pazarlayabilmeleri adına Mengen’de bir kooperatif kurduk. Mengen Merkez ve Köyleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi. Bizim bu kooperatifimiz Ticaret Bakanlığına bağlı. Tamamen ticaret amaçlı kurulan bir kooperatif. Bizim üyelerimiz hem üretecekler, ürettikleri malı pazarlayacaklar hem üretirken hem de pazarlarken para kazanacaklar” ifadelerini kullandı.

BOLU TİCARET VE SANAYİ ODASINA TESCİLİNİ YAPTIRDIK”

Sütün maliyetinin altında olmasının üreticiye sorun yaşattığını vurgulayan Meclis Üyesi Beşli,  “Bugün 1 litre sütün litre fiyatı 2 TL 10 kuruş. Gerçekten çok düşük fiyatta. Bugün bir bardak çay 2 TL’den satılırken 1 litre sütün 2 TL’den satılması gerçekten hepimizi çok üzdü. 1 litre sütün maliyeti çiftçimizden almış olduğumuz bilgi 2 TL 60 kuruş. Maliyetinin çok altında süt üreticisi sütü vermek zorunda kalıyor. Biz bu sıkıntıları göz önünde bulundurarak kooperatifimizi kurduk. Bolu Ticaret ve Sanayi Odasına tescilini yaptırdık. Bundan sonra projelerimizi hazırlıyoruz. Projelerimizi marka ve Bakanlığa sunacağız. Kredi ve HİBE konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günler içerisinde projelerimizi sunacağız” diye konuştu.

“MENGEN PEYNİRİNİ ÜRETMEK VE DÜNYA’YA YAYMAK AMACINDAYIZ”

Sütün değerini arttırmak ve Mengen’in ünlü peynirini Dünya’ya tanıtmak için çalışacaklarını de dile getiren Beşli, “Projelerimiz var. Sütün maliyeti düşük dedik. Biz bunu katma değer sağlamak amacıyla Mengen’in bir değeri var Mengen peyniri. Bizim kooperatifimizin çıkış noktası da Mengen peynirini üretmek ve bunun tanıtımını Türkiye’ye hatta Dünya’ya yaymak amacındayız. Mengen peyniri değerli bir peynir. Tüketici de Mengen peynirine ulaşmak adına sıkıntılar yaşıyor. Üretici, hem hak ettiği parayı kazanacak hem de tüketici istediği peyniri alabilecek. Mengen’de yöresel ürünler kooperatifi kurmak istiyoruz. Bunun yanında reçel, marmelat, keş ve tereyağı üretimi de yapacağız. Üretim merkezimizin yanında da vatandaşlarımızın gelip ürettiğimiz ürünler ile kahvaltı yapabileceği bir alan oluşturacağız. Tamamen doğal Mengen köylüsünün  ürettiği ürünlerle kahvaltı yapabilecekler. Köyde ürettiğimiz doğal yumurtayı alıp satış noktamızda halka sunacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim