Hayvanseverler tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Mengen’de onlarca köpeğin bayıltılarak toplandığı görüldü. Köpeklere ne olduğu bilinmezken, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut’un konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Haber: Oğuzhan Eke

Sosyal medyada dikkat çeken görüntüler paylaşıldı. Hayvansever bir vatandaş tarafından kamuoyuyla paylaşılan görüntülerde, Mengen’de onlarca köpeğin bayıltılarak bir aracın arkasında taşındığı fark edildi. Mengen hayvan barınağına taşınan köpeklerle ilgili ise farklı açıklamalar yapıldığı öne sürüldü.

“FİGEN HANIM’IN BİLGİSİ YOKMUŞ”

Konuyla ilgili paylaşımda Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık’ın yaşanan taşıma işlemi hakkında bilgilendirilmediği iddia edilerek, “Dün Mengen’de köpek toplandığını öğrendik ve aracı şehir merkezinde bulduk. Bu fotoğrafı da orada çektik, köpekler bayıltılmış. Neden topladıklarını sorduğumda kısırlaştırma ve tedavi için Bolu Hayvan Hastanesi’ne götüreceklerini, şimdilik barınağa koyacaklarını söylediler. Ancak Figen Hanım’ın bilgisi yokmuş. Ona da barınakta biriktirip sevk edecektik demişler” ifadeleri kullanıldı.

“BAŞKAN’DAN TOPLANTI TALEP ETTİK”

Köpeklerin şu an Mengen’deki hayvan barınağında olduğunu ifade eden hayvanserver, “Birlikte barınağa gittik ve videodaki görünen barınağa indirme anı. Canlar şu an Mengen barınağında. Başkandan toplantı talep ettik. Konunun takipçisiyiz” dedi. Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut’un konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Hayvanların sağlık durumu hakkında ise bir bilgi elde edilemedi.

BOLU BELEDİYESİ HAYVA BARINAĞI TAM NOT ALDI

Daha önce Hayvan Yaşam Hakları Konfederasyonu tarafından yapılan denetimlerde Bolu Belediyesi Hayvan Barınağı tam not almış ve Türkiye’ye örnek gösterilebilecek durumda olduğu ifade edilmişti. Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık’a ise konuyla ilgili teşekkürler sunuldu. Gerede’de yapılan denetimlerde ise hayvan barınağının çok kötü durumda olduğu öne sürülmüştü.

[playlist type="video" ids="186421"]

 

 

Editör: TE Bilisim