Mengen’de gerçekleştirilen orman bakımı ve gençleştirilmesi tatbikatında 114 kişi uygulamalı olarak eğitim aldı.

Orman işletme şefleri ve danışman orman mühendislerine yönelik uygulamalı silvikültür hizmet içi eğitimi, 17-18 Ağustos tarihlerinde Mengen Orman İşletme Müdürlüğünde yapıldı. Bölge Müdür Yardımcısı Ferdi Özer başkanlığında gerçekleştirilen tatbikata, Bölge Müdürü Mahmut ŞentürkAğaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Şahiner, Mengen Orman İşletme Müdürü Emre Koçak ve Bölge Müdürlüğünde görevli mühendisler ile orman iletme şefleri ve danışman orman mühendisleri katıldı.

EĞİTİMLER UYGULAMALI VERİLDİ

İlk gün 52, ikinci gün 62 kişi olmak üzere toplam 114 kişinin katıldığı tatbikatta, Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Şahiner ve Silvikültür Şube Mühendisi İbrahim Yüksel tarafından verilen eğitimler, Daren Orman İşletme Şefliği 66 nolu bölme ile Geyikgölü Orman İşletme Şefliği 23 nolu bölmede gerçekleştirildi. Daren Orman İşletme Şefliği 66 nolu bölmede orman bakımı ve gençleştirilmesi, Geyikgölü Orman İşletme Şefliği 23 nolu bölmede ise seçme işletmesi eğitimi verildi. Gençleştirme konusunda hazırlama ve tohumlama safhaları üzerinde durulurken, ayrıca kozalak sayımının nasıl yapılması gerektiği de uygulamalı olarak gösterildi.

ŞENTÜRK TEŞEKKÜR ETTİ

Uygulamalar sonrasında sonuçları tek tek inceleyen Bölge Müdürü Mahmut Şentürk “Mühendislerimizin elde ettikleri sonuçların birbirine ve bizim tespit ettiğimiz değerlere yakınlığı eğitim ve uygulama becerilerimizin yüksekliğini gösterir" dedi ve tatbikata katılan tüm mühendislere teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilisim