Bakıma muhtaç vatandaşları ağırlamak, korumak, tedavi etmek ve yaşlılık dönemlerini mutlu geçirmelerini sağlamak amacıyla Bolu’nun Mengen İlçesine, Yaşlı Bakım evi kazandırılacak. CHP İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, projenin hayata geçirilmesi için her türlü katkıyı vereceklerini belirterek; “Biz gelecekte yaşlılarımıza sahip çıkmak, yaşlılarımızın huzur içinde yaşamlarına sürdürmeleri adına bu projeyi hayata geçirmek için elimizden gelen katkıyı ilçemizde yapacağız” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Merkez’de İzzet Baysal Vakıf Huzur Evi, İzzet Baysal Huzur Evi ve Gerede Esentepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile faaliyet gösteren; ilimizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan yaşlı bakım evine bir yenisi daha eklenecek.

60 yaşın üzerindeki bakıma muhtaç veya sosyal güvencesi olmayan, kimsesiz, özürlü-engelli yaşlılarımızın komşu birçok ilin yaşlı bakım evinde ikamet etmesi nedeniyle geçtiğimiz Nisan ayında Bolu’nun Mengen ilçesine Yaşlı bakımevi kazandırılması için Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyeleri tarafından Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler komisyonuna önerge sunuldu. Yapılan incelemeler ve çalışmaların ardından komisyon olarak Haziran ayı il genel meclisi toplantılarının üçüncü gününde meclise bilgi verildi. Belediyenin yer tahsisinin yapmasının akabinde Mengen ilçesine Yaşlı Bakım evi kazandırılacak.

Yapılan çalışmalar ile ilgili konuşan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli; “Nisan ayında vermiş olduğumuz önergeyi gündeme aldınız. Gündem ile ilgili çalışmalar yapan eğitim kültür ve sosyal hizmetler komisyonuna teşekkür ediyorum. Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler komisyonu başkanımız Üzeyir Ercivan Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğüne giderken bizleri de davet etti. Orada yapılan çalışma neticesinde il müdürü Bekir Koçyiğit’e yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum. Bolu’nun ihtiyacı yönünde görüşünü belirtti.  Türkiye’nin paralel de Bolu’nun da nüfusunun giderek yaşlandığını beyan etti. Gerçekten gelecek ile ilgili bu projenin hayata geçmesi gerekiyor. Biz gelecekte yaşlılarımıza sahip çıkmak, yaşlılarımızın huzur içinde yaşamlarına sürdürmeleri adına bu projeyi hayata geçirmek için elimizden gelen katkıyı ilçemizde yapacağız. Bakanlığın istemiş olduğu standartlara uygun yerin tespiti için Hüseyin Şenkan Aykan ile görüştük. En kısa sürede yer tespiti yapıldıktan sonra tekrar meclise sunacağız.  Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürü Bekir Koçyiğit’in gayreti ile bu projeyi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim