Uzun süredir MERAK ettiğim bir konuyu dile getirmek istedim.

Okullar kısmen açılırken, profesyonel spor kulüpleri tedbirleri sıkılaştırırken, büyük bir çoğunluğunu 15 yaş ve altı çocuklarımızın doldurduğu spor faaliyetleri nasıl devam ediyor?

Her geçen gün yeni bir spor kulübünden Kovid-19'a yakalanan sporcu, idareci, çalışan ya da staf görevlisinin haberlerini alırken spor okulları çok daha iyi mi korunuyor?

Salon sporlarının en gözde spor dallarından Basketbol, Voleybol ve Hentbol branşlarında ilimizi temsil eden toplam 5 farklı takım var.

Voleybolda 2 kadın takımı, Hentbolda 1 Kadın 1 Erkek takımı ve Basketbolda 1 Kadın takımı yer alıyor.

Bu takımlarda bulunan görevli ve sporcu arkadaşlarımla da görüştüm ve tedirgin olduklarını söylemlerinden anladım.

Liglerde mücadele eden profesyonel takımlar dahi tedbirlerin sık olduğunu fakat külfetinin de olduğunu ifade ederken spor okulları bunları nasıl karşılıyor?

Aynı salonları ve aynı soyunma odalarını kullanmak zorunda olan takımlar, Bolu ilini Türkiye’de temsil eden profesyonel takımlara zararı kimsenin umurunda değil mi acaba?

Basketbol Süper Liginde mücadele eden Anadolu Efes spor kulübünde 2 yeni vaka çıkarken siz spor okulu işletmecileri (Antrenör ya da Eğitmen demek istemiyorum) aldığınız tedbirleri lütfen paylaşın ve diğer kulüplerde sizlerden ilham alsınlar.

Salon sporlarında 15 kişinin temaslı bir şekilde antrenman yapması bir yana uzak doğu sporlarında 30 kişinin (havalandırması bile yeterli olmayan alanlarda) beraber antrenman yapması bir yana.

Buralara çocuklarını yollayan veliler BAM BAŞKA BİR YANA!

Korona virüs salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu yana erken önlemlerle öne çıkan ilimizde, bulunduğum ortamlarda konusu açıldığında takdir ettiğim Sayın Bolu Valisi Ahmet Ümit, şu ana kadar bu konuyla ilgili bir çalışma yaptı mı?

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, İl Müdürlüğü kapsamında yapılan spor faaliyetlerinde ne gibi önlemler alıyor?

En çok merak ettiğim en son sormak istediğim, Sayın Müdürüm faaliyet alanlarını gezip teftiş ediyor mu?

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim