Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Eskişehir'i Göynük üzerinden Bolu'ya bağlayacak karayolu yatırım projesinin ardından yeni bir yatırım açıklamasında daha bulunarak, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın imzasıyla Mudurnu Çevre Yolu Projemiz de onaylandı" dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu'da hayata geçirilmesi hedeflenen yeni bir karayolu yatırım projesi daha açıkladı.

Milletvekili Ercoşkun, Bolu'ya kazandırılması için bir süredir Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda devam eden görüşmelerin olumlu neticelendiğini belirterek, Mudurnu Çevre Yolu Projesi'nin Bakanlık imzasıyla onaylandığını açıkladı.

“ÇEVRE YOLU PROJESİ, MUDURNU'NUN YENİ YATIRIM BÖLGELERİNİ KUŞATARAK İLÇEDE MODERN ULAŞIM İMKANI SAĞLAYACAK”

Milletvekili Ercoşkun, proje hakkındaki gelişmeleri şöyle açıkladı:

"Bolu ili genelindeki karayolları çalışmalarımız Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndaki Bakan Yardımcımız Yüksel Coşkunyürek'in de desteğiyle oldukça yoğun bir şekilde devam ediyor. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini devralan Sayın Ahmet Arslan'a Yüksel Bey ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Ve görüşmelerimiz akabinde bazı önemli gelişmeler yaşandı.

Sayın Bakanımızdan Mudurnu'yu ve Mudurnu'nun önümüzdeki süreçteki gelişim alanlarını da doğrudan ilgilendiren Mudurnu Çevre Yolu Projesi'nin hayata geçmesini talep ettik. Mudurnu'daki TOKİ konutlarını ve yine o bölgedeki termal yatırım alanlarını da kapsayan Mudurnu Çevre Yolu Projesi'nin Ankara-İstanbul arasında alternatif bir hat olarak devam eden Nallıhan-Taşkesti-Akyazı karayoluna bağlantısının yapılmasını istedik. Sayın Bakanımız talebimize olumlu karşılık verdi ve Mudurnu Çevre Yolu Projesi'ni imzaladı."

"ÇEVRE YOLU YATIRIMIYLA MUDURNU'DA ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILAYACAĞIZ! HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN"

Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarının devamında, projenin ilçe için önemine değinerek, şunları söyledi:

"Mudurnu Çevre Yolu, Mudurnu içerisinden, TOKİ bölgesinden geçerek Dolayüz köyü Nallıhan-Akyazı yoluna bağlantıyı kapsadığı için ve Karayolları yol ağına alınarak çok detaylı bir çalışmaya sahne olacağı için, aslında Mudurnu'nun gelişim alanını da bu manada desteklemiş oluyor. Çünkü TOKİ'nin bölgede yükselmesi sonrası bölgede yoğunluk oluşmuştu. Bu yolun yapılmasıyla Mudurnu'nun önemli bir yol ihtiyacını da bu hizmetimizle karşılamış oluyoruz. Yaklaşık 6.5 km olacak Çevre Yolu için başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan'a, Bakan Yardımcımız Yüksel Coşkunyürek'e ve AK Parti Mudurnu İlçe Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Mudurnu'muza, Bolu'muza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

"İÇ ANADOLU BÖLGESİ GÖYNÜK/HİMMETOĞLU ÜZERİNDEN KARADENİZ'E BAĞLANACAK"

Milletvekili Ercoşkun, bu yatırım öncesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan yatırım vizesi aldıkları bir başka önemli projeyi daha hatırlatarak, şöyle konuştu: "Özellikle Göynük İlçemizdeki Himmetoğlu bölgesini yakından ilgilendiren ve bir Türkiye projesi olarak ortaya konulan önemli bir karayolu projesinin hayata geçmesi için imza atılmıştı. Şimdi proje çalışmaları başladı. Projenin hayata geçişiyle, Eskişehir, Sarıcakaya ve Göynük-Himmetoğlu üzerinden Bolu'ya bağlanacak. Bu projenin ayrıca, İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak alternatif bir hat olacağını düşünüyoruz. Himmetoğlu üzerinden Sarıcakaya-Eskişehir bağlantısı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol ağına alındı ve proje çalışmaları hızla devam ediyor."

Editör: TE Bilisim