Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, acil servislerde yaşanan artış ve taleplere yönelik açıklamalarda bulundu. Demirkol,  Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi acil servisinde de hizmet verildiğini vurguladı. 

Haber: Aslı Akış 

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünite acil servisi önünde kış aylarında yaşanan hasta yoğunluğu sebebiyle acil servislerde doktor sayılarının arttığının altını çizerek; “Kadın Doğum ve Çocuk ’ta 5 doktorumuz, Köroğlu’nda 2 acil uzmanımız, 4 pratisyenimiz ile çalışıyoruz” dedi. 

“ACİL BAŞVURULARI %15 ARTTI”

Türkiye’de yaşanan acil yoğunluğunun Bolu’da olduğuna dikkat çeken Demirkol poliklinik ve doktor sayılarını artırdıklarını kaydetti. Demirkol;  “Acil servislerimiz ile ilgili bu dönemde artış ve talep oluyor. Özellikle Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında tüm Türkiye’de yaşanan bir acil yoğunluğu Bolu’da da var. Bununla ilgili acillerimizde son dönemlerde sayı biraz daha arttı. 2017 yılına göre 2018 yılı içerisinde bizim acilimize başvurular toplamda %15 oranında arttı. Bazı günlerde içinde bulunduğumuz merkez üniteyi barındıran İzzet Baysal Devlet hastanesinde Kadın Doğum ve Çocuk ünitemiz ve Köroğlu ana ünitemiz ile birlikte yaklaşık Cumartesi, Pazar 2 bin 200’lere kadar ulaşan acil sayımız var.

“2018 yılı aslında 2017 yılına göre genel anlamda ay bazında baktığımızda ameliyat, acil sayılarının, yatan hasta ve poliklinik sayılarının genel itibariyle %15 civarında arttığı ayrıca diğer illerden de gelen vatandaşlarımız fazlaca oluştuğu görülüyor. Son 3 ayda da artan acil sayılarımız ile ilgili özellikle Bolulu hemşerilerimize Merkez üniteyi de hatırlatmak istiyoruz. Rahmetli İzzet Baysal’ın bize hediye ettiği çok güzel bir binada bundan yaklaşık 2,5 yıl önce açılan acil ile hizmet vermekte. Başhekimimiz Mustafa Gürdal, Başhekim yardımcımız Ferhan Yılmaz ile beraber merkez ünite çok kıymetli bir noktaya geldi. Doktorlarımız, röntgen teknisyenimiz, hemşirelerimiz, ebe arkadaşlarımız mevcutlar”  ifadelerini kullandı.

“DOKTOR SAYIMIZI 5’E ÇIKARDIK”

Acil servislerde doktor sayılarını artışı ile hastaların bekleme sürelerinin azaldığını belirten Muhammed Emin Demirkol; “Köroğlu Devlet Hastanesi tabi çok bilinen ve yoğun bir ünitemiz. Fakat bu bölgede oturanlar kolay gelebilenler için böyle bir seçeneğimizin güçlü kadrosuyla var olduğunu hatırlatmak isterim. Merkez ünite binamızda palyatif servis, yoğun bakım, ameliyathane, evde sağlık birimimiz ile hizmet veriyoruz. Bu arada kadın doğum ve çocuk ünitemizde normal şartlarda var olan sayıda % 50 artış oldu. 3 olan doktorumuzu 5’e çıkardık. Özellikle akşam saat16.00-24.00 arasında doktor sayımız % 40 oranında artmış oldu bu da son iki haftalık uygulamamamız. En azından Mart ayı sonuna kadar bu uygulamaya geçelim Bolulular rahat etsin istedik. Bekleme sürelerimiz ciddi manada azaldı” şeklinde konuştu.

“CİDDİ MANADA HİZMET VERİLEBİLECEK DURUMDAYIZ”

Konuşmasının devamında Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi acil servisi ile hizmet verdiklerini ifade eden Demirkol; “Kadın Doğum ve Çocuk’ ta 5 doktorumuz, Köroğlu’nda 2 acil uzmanımız, 4 pratisyenimiz ile çalışıyoruz. Üniversite hastanemizin çocuk acilini ayırdık ve fiziki anlamda genişledi. Şu anda acilde hizmet edebileceğimiz eğitim araştırma hastanemiz, Köroğlu devlet ve kadın doğum ve merkez ünite acilimiz ile birlikte ciddi manada hizmet verilebilecek durumdayız. En azından yoğunluğun dağıtılması anlamında bu bölgedeki vatandaşlarımız için de böyle bir seçeneği hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bu aylarda artmış ihtiyaçlara binaen merkez ünite olarak hizmet verdiğimizi belirtmek istiyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim