İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına Bolulu siyasiler tepki gösterdi.

Haber: Aslı AKIŞ

İsrail polisleri Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate saldırdı. Yaşanan olaylarda en az 53 kişi yaralandı. Bolu’dan da siyasiler  saldırıya ağır bir dille tepki gösterildi.

 “SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUM”           

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metini yapılan saldırını kınadığını belirterek; “Mübarek bir gecede mukaddes mescitlerimizden biri olan Harem-i Şerif’e yapılan alçak saldırıyı nefretle kınıyorum. Ne yaparsanız yapın kazanan Filistin olacak. Mescidi Aksa”  paylaşımında bulundu.

MİLLETVEKİLİ AYDIN’DAN TEPKİ

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın; “Yıkılasın İsrail! Enkazını göreyim. Mescidi Aksa” dedi.

“YIKILASIN İSRAİL”    

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; “Ey Kudüs, ey şeriatler feneri, Ey parmakları yanan güzel çocuk, Hüzün var gözlerinde, ey iffet şehri, Ey Resulün uğradığı bahçe, Kaldırımlarında hüzün var-Minarelerinde hüzün var Ey Kudüs, ey karalara bürünen şehir” Yıkılasın İsrail Mescidi Aksa, İlk Kıblemiz” ifadelerini kullandı.

“KAHROLSUN SİYONİZİM

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Twitter hesabından; “İsrail terörünü şiddetle lanetliyorum. Bu katillerin her yaptığı yanlarına kar kalıyor.  Onları yalandan lanetleyip, Yahudi Üstün Cesaret Madalyası ile dolaşanlarda o madalyayı derhal çöpe atsın. kahrolsunsiyonizm” değerlendirmesinde bulundu.

“İSRAİL, MESCİDİ AKSA'NIN YÜKÜMLÜLÜKLERİNE UYGUN DAVRANMALIDIR”

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, sosyal medya hesabından; “İsrail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanındayız” ifadelerine yer verdi.

“TERÖRİST İSRAİL”   

Ak Parti Genel Merkez Doğu Anadolu bölge koordinatörü Nurettin Doğanay; “Peygamber kokulu mekan Mescidi Aksa'da patlayan bombalar ve her şeye rağmen direnen şehitliğe inanmış ve adanmış bir halk. Dualarımız ümmetin yükünü omuzlayan o yiğitlerle. Hakk ile batılın savaşında Filistinli kardeşlerimiz asla yalnız değildir. Her daim Türkiye ve milletimiz Filistin'ledir. Filistin Yalnız Değildir. Terörist İsrail ” şeklinde tepkisini gösterdi.

Editör: TE Bilisim