Salı günü başlayacak aşırı yağışlar için aralarında Bolu’nun da bulunduğu iller için; sel, fırtına ve yıldırım uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ani su baskını, yıldırım ve fırtına uyarısı yaptı. 6 Temmuz Salı günü itibariyle başlayacak yağışlar için uyarı yapılan iller arasında Bolu’da yer aldı. Uyarıda Düzce için metrekareye 100 kg yağış düşeceği belirtilirken, Bolu için bu sayı metrekareye 50 kilogram olarak açıklandı.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

06 Temmuz 2021 Salı günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul ile zamanla Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya’da kuvvetli (21-50 kg/m2); İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Editör: TE Bilisim