Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bolu’nun da içersin de yer aldığı Batı Karadeniz bölgesinin önümüzdeki hafta başından itibaren kuvveti yağış alacağını ve sıcaklıkların 4 ila 7 derece düşeceği bilgisini verdi.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, beklenen kuvvetli yağışlar için ilgililerle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtilirken, meteorolojik uyarı ve raporların takip edilmesinin önemli olduğu vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki haftaya ilişkin hava tahminiyle ilgili açıklaması şöyle:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin, 17.07.2017 Pazartesi gününden başlayarak serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, 17.07.2017 Pazartesi günü Marmara’nın batısında, Salı günü Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışla birlikte hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde Pazartesi ve Salı günleri mevsim normallerinin 4 ila 7 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor Hafta başında rüzgârın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (Poyraz) kuvvetli ve yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Hafta başında kuzeybatı kesimlerde beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili olarak ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı meteorolojik uyarı ve raporları takip etmeleri önem arz etmektedir.

Editör: TE Bilisim