Koronavirüs sürecinde zor dönemden geçtiklerini ifade eden pazarcılar, normalleşmeyle birlikte pazarlarda hareketlilik başladığını söylediler. Fiyatlar hakkında değerlendirmede bulunan Pazarcı Ali Kemal Nazlı, Fiyatların düştüğü halde vatandaşın alışveriş yapamadığına dikkat çekti.

Haber: Servet Gökçek

Korona virüs vakalarının yoğun olduğu dönemlerde birçok sektörde olduğu gibi pazarcılarında kazançları azalmış, kalabalık alanlarda alınan tedbirler dolayısıyla zor günler yaşamıştı. Normalleşme süreciyle birlikte ise pazarlarda da yeniden hareketlilik başladı. Bolu pazarında alışveriş yapan vatandaş sayısı artarken, tezgahtaki sebze fiyatları düştü, en ucuz meyvenin fiyatı 5 TL oldu.

“FİYATLARDA ÇOK BÜYÜK DÜŞÜŞ OLDU”

Pazarcı esnafı Ali Kemal Nazlı, Pazar fiyatlarının düşmesine rağmen vatandaşların alışveriş yapmadığına dikkat çekerek;  “Fiyatlarda çok büyük düşüş oldu. Şuan da biz pazarılar  3 TL’den alıyorsak 2 TL’ye satıyoruz. Fiyatlar düştüğü halde vatandaş alışveriş yapamıyor. Çünkü vatandaşımızda da para yok. Vatandaşlarımız içinde kötü, biz pazarcılar içinde kötü bir durum” şeklinde konuştu.

“EN ÇOK TERCİH EDİLEN KARPUZ”

Pazarcı esnafı Bilal Karadayı karpuz fiyatlarının neden farklı olduğunu söyledi. Bilal Karadayı Türkiye’de en kaliteli karpuzun Adana karpuzu olduğunu belirterek;  “En çok karpuz tercih ediliyor. Havalar sıcak olduğundan dolayı karpuz tam mevsimidir. Bu yüzden vatandaşımız karpuzu daha çok tercih ediyor. Adana karpuzunun son haftasına geldik. Bu yüzden fiyatlar yüksek. Bilecik karpuzu çıktı. Bilecik karpuzunun fiyatı düşük fakat tam olgunlaşmadığı için kaliteli karpuz değildir. Bu yüzden vatandaşımıza tavsiye etmiyoruz. Türkiye’de en kaliteli karpuz Adana karpuzudur” ifadelerini kullandı.

BOLU PAZARINDA FİYATLAR

Pazar esnafları, mevsim nedeniyle ürünlerde bolluk yaşandığını ve dolayısıyla fiyatların düştüğünü belirtti. Bolu Pazarında, Domates 3,5-5 TL, Patlıcan 2,5 TL, Yeşil Fasulye 5 TL, Bamya 15TL, Patates 3 kilo 5TL, Salatalık 3TL, Kavunun tanesi 5TL, Muz 9TL, Kayısı 6-8TL, Şeftali 5TL, Üzüm’ün kilosu ise 5TL’den tezgahlarda alıcı buldu.

Editör: TE Bilisim