Kurban Pazarı ve mezbaha işleticisi Zerrin Yavuz Açıkalın, Bolu Belediye Mezbahanesinde 4 günlük Kurban Bayramı'nda ne kadar büyükbaş ve küçükbaş kesildiğini açıkladı.

Haber: Aslı Akış

Her yıl Valilik bünyesinde kurulan İl Kurban Hizmetleri Komisyonu kararları çerçevesinde, bu yılda kurban hizmetleri ilgili İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde yoğun bir çalışma yapıldı. Gerek kurban bayramından önceki 15 günlük dönemde, gerek bayram süresinde ve sonrasında İl/İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler nöbet usulü ruhsatlı hayvan pazarı ve mezbahanelerde görevlendirildi.

Kurban Bayramı'nda kurbanlarını Karacaağaç Mahallesi'nde bulunan Bolu Belediyesi Mezbaha İşletmeciliğinde kestirmek isteyen vatandaşlara, bayram boyunca hizmet verildi.

Bolu Belediye Mezbahanesinde bayramın ilk günü 270 büyükbaş, 170 küçükbaş, bayramın ikinci günü 169 büyükbaş, 12 küçükbaş ve bayramın üçüncü günü 5 büyükbaş kurban kesildi. Sabah saat 07.00'de başlayan kesimler 18.00'e kadar sürdü. Vatandaşlar,  hijyenik koşullarda gerçekleşen kurban kesim hizmetinden memnun kaldı.  Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen kesimlerde toplamda 444 büyükbaş ve 195 küçükbaş kurban kesimi gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim