Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun olacak öğrenciler mezuniyet fotoğrafları için seçtikleri filim karakterlerine benzemeye çalışıyor.

AİBÜ Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği 4. Sınıfta okuyan öğrenciler yaklaşan mezuniyetin heyecanını yaşıyor.

Mezuniyet hazırlıklarını sürdüren öğrenciler mezuniyet fotoğrafı için seçtikleri film karakterlerine benzemek için kostüm hazırlayıp, makyaj yapıyor.

Resim Öğretmenliği 4. sınıf öğrencilerinden Kübra Karslıoğlu (Malefiz), Özge Demirtaş (Ölü Gelin), Nisa Rizeli (Kızılderili) ve Selin Hepsen (Harley Quinn) gibi birçok karakter yer alıyor.

AİBÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevleri İhsan Ayıtkan, yaptığı açıklamada, yapılan çalışmanın mezuniyet yıllığı için yapılan bir çalışma olduğunu belirterek, "Fotoğrafları değişik figür ve motiflerde çekiyoruz. Bu figürleri kepli fotoğrafların yanına bir şekilde kendi albümlerinin içerisine atıp, orada kullanmayı planlıyoruz. Yapabilirsek değişik bir yıllık tasarımı olacak." diye konuştu.

Ayıtkan, öğrencilerin karakterleri kendisinin belirlediğini ifade ederek, "Öğrencinin kedine yakın gördüğü, ben bunu daha iyi yaparım dediği karakteri kullanıyoruz. Makyaj aşamasından kıyafet tasarımına kadar her şeyi öğrenciler kendileri hazırlıyor." dedi.

Öğrenciler ise fotoğraf karesi için günlerdir hazırlık yaptıklarını üniversitenin en güzel hatıra ve anısını yaşatacaklarını kaydetti.

 

Editör: TE Bilisim