Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Teşkilatı, muhalif olarak adlandırılan yaklaşık 100 kişiyi ihraç etmek için çalışmalarını sürdürürken, muhalif gruptan da istifa hamlesi geldi. İhraç listesi basına sızmasının ardından muhalifler toplu istifaların yapılacağı günü ve saati açıkladı.

Eski partili Meral Akşener’in, yeni bir parti kuracağını açıklamasının ardından ülke genelinde MHP teşkilatlarında yaşanan istifa ve ihraçlar Bolu’da yaşanmaya başladı. Eski milletvekili ve belediye başkanı adayı Murat Yapıcı, eski İl başkanı Mehmet Aydın gibi isimlerin ardından bir süre sessizliğe bürünen MHP İl teşkilatında hareketli günler, İl Başkanı Adem Evcil’in, “100 kişilik ihraç listesi oluşturuyoruz” açıklamasıyla başlamıştı.

İSTİFA EDECEKLER

Kurban Bayramı bayramlaşma töreninde yapılan bu açıklamanın ardından, kamuoyu bu 100 kişilik ismi beklerken, muhalif olarak adlandırılan bu grupta ihraç öncesi toplu olarak istifa etme girişiminde bulunacaklarını açıkladılar. Toplu olarak Perşembe günü saat 14.00’te istifalarını sunacaklarını duyurdular.

ÖNEMLİ İSİMLER İHRAÇ EDİLECEK

Muhalifler, İl Başkanı Adem Evcil’in ihraç hamlesinden sonra istifa kozunu ortaya sunarken İl Başkanlığının hazırladığı ihraç listesi de kamuoyuna sızdı. İsimler arasında; MHP’de Belediye Meclis üyeliği ve il başkanlığı görevi yapan, belediye başkanı ve milletvekili adayı olan Mansur Şen, 2014 ve 2015 seçimlerinde Belediye Başkan adayı ve milletvekili adayı olan Şükrü Gülez, yine aynı şekilde il başkanlığı görevi yapan ve milletvekili adayı olan Mustafa Özdemir, il başkanlığı görevi yapan Süleyman Bakırcı, eski ilçe başkanlarından Hüseyin Çavuşoğlu, partide üst kurul delegeliği yapan Hüseyin Tekin, Çetin Yardemir gibi isimler bulunuyor. Liste de ayrıca Göynük, Gerede ve Karacasu’da bulunan mevcut Belediye meclis üyeleri de yer aldı.

Editör: TE Bilisim