Meral Akşener başkanlığındaki bir grup eski MHP Genel Başkan adaylarının yeni parti kuracağını ilişkin açıklamaların ardından illerde özellikle Milliyetçi Hareket Partisi’nde istifalar gelmeye başladı.

Bolu’da da MHP de önemli görevlerde yer almış isimler istifa açıklaması gönderdi. Eski il başkanlarından Mehmet Aydın’ın da yer aldığı istifa eden isimlerin sayısı 19 olarak belirtildi.

MHP eski İl Başkanı Mehmet Aydın istifa açıklamasında yeni partiye geçeceklerinin belirterek, herkesi bu yeni oluşuma katılmaya davet etti. Aydın, açıklamasını “Yeni kurulacak partinin Genel Başkanı Meral Akşener olacaktır. Ancak parti Türk Milletinin olacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene!” diyerek sonlandırdı.

Sabah saatlerinde basın kuruluşlarına gönderilen istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verildi; “Ortaokul çağlarımdan beri Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları bünyesinde bulunmaktan gurur duydum. Sadece Kamu kumunda görev yaptığım sürede aktif siyasette bulunamadım. Türk-İslam Ülküsüne yürekten inandım. En son Milliyetçi Hareket Partisinde il başkanı olarak görev yaptığım sırada ben ve arkadaşlarım, 1 Kasım seçimleri sonrası tamamen demokratik hak olan genel kurultay talep ettik. Yaşanan süreçte son derece demokratik bir hak olan isteğimiz gerek Genel Merkez gerekse AKP destekli hukuk! (guguk)' un anti-demokrasi anlayışı yüzünden kurultay yapamadık.

Yaşanan süreç ve referandum noktasında Partimiz, tüzüğüne ve seçim beyannamesine aykırı davranarak AKP’nin rejim değişikliğine ülkücülerin hayır demesine rağmen kurumsal olarak destek vermesi bizleri son derece derinden yaralamıştır. .

Milliyetçi Hareket Partisi, artık Türk Milliyetçilerinin sesi olmaktan çıkmıştır. Bu sebeple başta eski İl başkanı olarak ben ve Bolu Merkez Eski ilçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Mengen Eski İlçe Başkanı Evren Ermiş, Dörtdivan Eski İlçe Başkanı Sedat Özdemir, Yeniçağa Eski İlçe Başkanı Mustafa Hendekçioğlu, Seben Eski İlçe Başkanı Enver Erkaygusuz, Göynük Eski İlçe Başkanı Ferit Bilen, Kadın Kolları Eski Başkanım Emine Kendirci, Eski milletvekili adayı Mihriban Yerlikaya, İl Başkan Yardımcılarım Celalettin Tümer, Mehlika Arıkan, Hakkı Kolludemiroğlu, Ahmet Bedir, Bahadır Memiş teşkilat üyelerimiz Özlem Aydın, Sevgi Yılmaz, Turgut Yılmaz, Mevlüt Yılmaz, Orhan Kırkık olmak üzere istifa ediyoruz. Bizler AKP yöneticilerinin mili görüş gömleğini çıkarmaları gibi kabuk değiştirmiyoruz. Ülkücülüğümüzden vazgeçmiyoruz. Bizler ülkücülüğümüzle, ülkülerimizle birlikte gidiyoruz.

“YENİ GENEL BAŞKAN MERAL AKŞENER”

Türk halkının her kesimini kucaklayan merkezde yeni bir parti oluşumuna ihtiyaç olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Bu sebeple Toplumun bu ihtiyacını karşılamak üzere başta Sn. Meral Akşener olmak üzere bizler Türk Milliyetçileri merkezde yeni bir oluşum için start veriyoruz. Bu yeni oluşuma herkesi davet ediyoruz. Yeni kurulacak partinin genel Başkanı Sn. Meral Akşener olacaktır. Ancak parti Türk Milletinin olacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene!”

İşte Mehmet Aydın’ın MHP Genel Merkezine gönderdiği istifa dilekçesi:

Editör: TE Bilisim