İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Örnekbaş, açıklamasında millet iradesine dikkat çekti.

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni oluşturan, ülkemizin ve aziz Türk Milleti’ni bir arada tutan en önemli ortak değerimiz Cumhuriyet’tir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan cumhuriyetimiz 96 yaşına girmiştir. Cumhuriyet fikri elbette gücünü milletin iradesinden alan ve yönetim hakkını millete veren bir idare yöntemidir. Mustafa Kemal Atatürk savaş ortamında bile millet iradesini her şeyin üzerinde tutmuş, o zorlu şartlarda bile kararları Türkiye Büyük Millet Meclisiyle birlikte almış, millet iradesinin önemine dikkat çekmiş “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” Sözleriyle bu milletin hür iradesini ve karakter yapısını çok açık bir şekilde ifade etmiştir.

“AZİZ TÜRK MİLLETİNİN SAĞDUYUSU HER ZAMAN GALİP GELMİŞTİR”

Ülkemizin kuruluş felsefesinin temelinde millet iradesi fikri yani Cumhuriyet en önemli kurucu unsurdur. Ne yazık ki ülkemiz yaşadığı askeri darbe ve girişimlerle antidemokratik uygulama ve yöntemlerle idare edilmeye çalışılmış, millet iradesinden uzaklaştırılmaya çalışılmış ama aziz Türk milletinin sağduyusu her zaman galip gelmiştir. Türk milleti içine düştüğü karanlığı yırtıp aydınlık güneşli günlere tekrar kavuşmuştur. Bu günde mevcut iktidar tarafından Cumhuriyet değerleri hiçe sayılarak bu ülkenin kurucu unsurları yok edilmeye çalışılmaktadır. Genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in açık bir dille ifade ettiği ve iktidar tarafından başlatılan “Postmodern Milli Şef” döneminin sonuna gelinmiştir. Aziz milletimizin kararını yok sayarak, dışlayarak almaya çalıştıkları kararları bu millet açık ve net bir şekilde görmektedir. Ülkemizin üzerine doğan iyilik güneşi İYİ parti bu ülkenin millet iradesinin teminatıdır ve her zaman Türk milletinden olan tavrını korumaya devam edecektir.

“BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Cumhuriyetin kuruluşu için siperden sipere koşan, bu vatan kurulsun, bu milleti bir arada huzur içerisinde yaşasın diye canını vermekten çekinmemiş olan Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, bu vatan uğruna şahadete yürüyen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhuriyetimizin 96. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle. "Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun"

Editör: TE Bilisim