AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın başkanlığında TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Sosyal Kooperatifçilik Kapsamında İsrafın Önlenmesine Yönelik Uygulamaların Araştırılması ve Yaygınlaştırılması Alt Komisyonu toplandı. Aydın, alt komisyonun geçtiğimiz yılın ekim ayında ilk toplantısını yaptığını belirterek, bugün de toplantıların 4'üncüsünün yapıldığını ifade etti.

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Sosyal Kooperatifçilik Kapsamında İsrafın Önlenmesine Yönelik Uygulamaların Araştırılması ve Yaygınlaştırılması Alt Komisyonu Başkanlığına AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın seçilmişti. Komisyon çalışmaları devam ederken Arzu Aydın başkanlığında bir araya gelinerek Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Seda Ekmen Özçelik de " Türkiye'de Sosyal Kooperatifler: Mevcut Durum Analizi" konulu bir sunum yaptı.

Özçelik, Türkiye'de 2020 yılında 429 kadın kooperatifinin olduğunu vurgulayarak, "2021 yılında bu rakam yükselerek 704'e ulaştı ve toplam ortak sayısı da 7 bin 811 oldu. Eğitim kooperatifleri de 47'den 2021 yılında 52 sayısına ulaştı. Ülkemizde 10 adet yardımlaşma kooperatifi ve 2 adet sağlık hizmetleri kooperatifi bulunmakta." bilgisini paylaştı.

Sosyal kooperatiflerin yasal statülerinin olmadığına dikkati çeken Özçelik, bu kooperatiflerin yasal statüye kavuşturulması ve buna uygun mevzuatın açık ve anlaşılır bir dille hazırlanması gerektiğini kaydetti.

Aydın sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak; “TBMM Dilekçe Komisyonunun Sosyal Kooperatifçilik Kapsamında İsrafın Önlenmesine Yönelik Uygulamaların Araştırılması ve Yaygınlaştırılması Alt Komisyon toplantımızda Doç. Dr. Seda Ekmen Özçelik'ten ülkemizdeki mevcut sosyal kooperatiflerin analizinin yapıldığı sunumu dinledik” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim