AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan ve kamuoyunda sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen 9 maddelik yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’na geliyor. AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, sosyal medya düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kanun teklifinin Türkiye’de toplumun her kesimini ilgilendiren kanuni düzenlemelerden biri olduğunu belirten AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “Bu düzenlemeyi yaparken birinci önceliğimiz özgürlükler. Özgürlüğün tanımında hep ne vardır? ‘Özgürlük başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter’ deriz. Bunun için de hukuk gerekir, kanun gerekir, asıl derdimiz bu” dedi.

Bütün dünyanın sosyal medya ile ilgili olarak yeni bir hukuk alanı arayışı içinde olduğuna dikkati çeken Aydın, her ülkenin kendi hukukunda yeni düzenlemeler yaptığını ve halen daha yapmaya devam ettiğini ifade etti.

DÜZENLEMENİN AMACINDAN BAHSETTİ

Özellikle sosyal medya uygulamalarında “mali konularda muhatap bulunamayışı, vergilendirme konusunda kendilerini özgür bir alan içinde hissetmeleri” ile “bireysel olarak hakların ihlali karşısında hukukun yeterli yaptırımı ortaya koyamaması” gibi konularda ciddi problemlerin yaşandığını belirten AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “Bu düzenlemenin amacı karşımızda iletişim kurabileceğimiz bir muhatap bulmak” şeklinde konuştu.

“TOPLUMUMUZUN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU BU DÜZENLEMEYİ DESTEKLİYOR”

Düzenlemenin önemli bir noktasını ise  “Sosyal medyadaki hakarete, küfüre, bu medya aracılığıyla yapılan bir tür tacize son vermek olduğunun altını çizen Aydın, “Düzenlemeyle beraber 5651 sayılı Kanun içerisinde yeni bir aktör oluşturuyoruz. Sosyal ağ sağlayıcı tanımı yapıyoruz. Bu sosyal ağ sağlayıcılarına, Türkiye’de bir merkez oluşturmalarını, bir temsilci belirlemelerini istiyoruz. Bununla hedeflediğimiz şey; soruşturmaya ve kovuşturmaya imkân verecek bir düzenleme yapmak. Vatandaşımızın her an, her saniye karşılaşabileceği art niyetli kişiler tarafından özellikle sahte hesaplarla gerçekleştirilen haysiyet cellâtlığının önüne geçilmesi gerekiyor. Toplumumuzun büyük bir çoğunluğu bu düzenlemeyi destekliyor.” ifadelerine yer verdi.

 “SOSYAL AĞ TEMSİLCİLERİ TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİNİN FARKINDADIR”

Önceliğin asla sosyal medyayı kapatmak ya da sınırlamak olmadığını ifade eden AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın; “Bizim birinci önceliğimiz, asla bu sosyal ağ sağlayıcılarının kapanması değil. Hayatımızdaki yerinin farkındayız ancak bu manada özgürlüklerle, hak ve hukuk arasında bir denge kurmaya çalışırken, kademelendirilmiş bir yaptırım silsilesi var, umuyoruz ki sosyal ağ temsilcileri Türkiye’nin potansiyelinin farkındadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim