Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yabancı uyruklularla ilgili söylemlerine değinen AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Başkan Özcan’ı bir oyunun parçası olarak yorumladı.

Haber: Oğuzhan Eke

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, beraberindeki AK Parti’nin önemli isimleriyle kamera karşısına geçerek, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’nı eleştirdi. Milletvekili Küpçü, açıklamasında Başkan Özcan’ı, toplumu kin ve nefrete sürüklemekle suçladı.

“KURTULUŞU BU KARA PROPAGANDANIN FİGÜRÜ OLMAKTA BULMUŞ”

Özcan’ın tavırlarını eleştiren Milletvekili Küpçü, “Rüzgâra göre eğilen, rüzgâra karşı yön değiştiren, kalıba göre şekil alan, İlke tanımayan, ahlak, edep tanımayan bir mücadeleyle karşı karşıyayız… Günün her saatinde, düzenli, metodolojik ve ısrarlı bir kara propaganda. Her cepheden kara propaganda devam ederken; Yerelde taş üzerine taş koymamış, kaldırdığı 8 metrekare taşı 8 haftada döşeyememiş bir Belediye Başkanı. Söylediği hiçbir seçim vaadini tutamamışken, değiştireceği yolu veya siyasi makası meşrulaştırmak için kurtuluşu bu kara propagandanın figürü olmakta bulmuş, bozulmuş ruh halini de böylelikle tatmin etmeye karar vermiştir. Biz hiç şaşırmadık” dedi.

“KİN-NEFRET VE HUKUK TANIMAZ BİR DİL”

Yabancı uyruklular için dile getirilen 10 kat zam ifadelerine değinen Milletvekili Küpçü, “En son bu ruh hali anlaşılsın diye söylüyoruz; Mültecilerle ilgili aldığı sufleyi başlamış üfürmeye, üslubu da ‘Ben milletimin, Bolu halkının rızkını yedirmem, geldikleri gibi gitsinler.’ ‘10 kat suyu fazla ödesinler.’ Kin-nefret ve hukuk tanımaz bir dil. Ne garip değil mi? Bu dili kullanan bir Belediye Başkanı, idareci, şehir emini; Hukukçu, yeminini milletinin önünde; Kur’an ve Bayrak üzerine etmiş biri. Peki, kullandığı bu kirli dile engel olacak değerlerinden nasibin almış mı?” ifadelerini kullandı.

“FASLI- AFGANLI AİLELERİ EVİNDE ÇALIŞTIRMIŞ”

Belediye Başkanı Özcan’ın evinde hizmetçi olarak yabancı uyruklu birini çalıştırdığını belirten Küpçü, “Mültecilere ‘Bunlar parklarda bizim … bakıyorlar’ diyecek kadar kışkırtıcı bir dil kullanan, kendisine cevap verenlere aynı üslupla ‘al evinde bak’ diyecek kadar değerden bu yoksun tavır ‘Bu misafirlik uzadı’, ‘geldikleri gibi gitsinler’ diyerek Kurtuluş savaşımızda düşmana, Yunan’a söylenen bu sözü bile bağlamından koparacak kadar kirli bir zihinle karşı karşıyayız. Peki, bu kirli zihin ve dil; ‘Ey Bolulular, Bunlar sizin rızkınızı yer, işlerinizde çalışır ve siz işsiz kalırsınız’a getirecek dili kullanırken evinde kimleri çalıştırmış bilir misiniz? Yine onun diliyle söyleyelim; Bolulular yerine şikâyet ettiği mülteciler faslı- Afganlı aileleri evinde çalıştırmış” diye konuştu.

“BÜYÜK OYUNUN, KİRLİ ZİHİN FİGÜRANLIĞINA ADAY”

Ortada bir oyun olduğuna işaret eden Küpçü,  “Yani ‘ele vermiş telkini kendi yutmuş salkımı.’ Peki o zaman ‘hukuksuz 10 kat zamlı su kararını yasal faiziyle beraber geçmişe yönelik kendi evin ve hanenden başlatmaz ve ödemezsen namertsin demezsek bu kirli dili kabul etmiş olmaz mıyız ve onun için diyoruz. Ülkemiz de yangınlar devam ederken, yine ülkemizi yangın yerine çevirmeye çalışan gezi zihniyetli dillerle karşı karşıyayız. Ahlaksız edepsiz kin ve nefret siyasetini tamda bu zamanda bir propagandanın malzemesi halin getiren siyasi akıl. İşine geleni, işine geldiği gibi söyleyen arızalı bulanık bir zihin. Seçimde öptüğün Kur’an öncesi 21 milletvekiliyle imzaladığın aydınlar bildirgesi ve okullarda Kur’an okutulmasın diye AYM’ye açtı,ğınız davayı unutan, seçim öncesi Milliyetçilik ve Bayrak; sonrası Belediyedeki HDP’li ortağın ve İstanbul’dan gönderilen yöneticinden bahsedemeyen, önce evinde ucuz işçi mülteci çalıştırıp sonra Mülteciler diye millete gezi gazı veren, görünürde cami diye cümle âleme reklam ettiğin ilgili parsele, adaya meyhane ruhsatı veren… Büyük oyunun, kirli zihin figüranlığına aday” kelimelerini kullandı.

“BÜYÜK OYUNUN PARÇASI”

Özcan’ı bir oyunun parçası olarak yorumlayan Küpçü, “En son belediye meclisinde ki edepsiz ve ahlaksız dil-tavır, despotik, çalışılmış özü kirli. Büyük oyunun parçası. Birileri Güçlü Devletimizi ve Medeniyetimizi hor ve hakir görme tavrının devam ettirir ülkemizi yangın yerine çevirmeye çalışırken; Bolumuzdan hazır bir figüran. Bu çirkin dil ve tavır Bolumuza, kardeşliğimize mi? Yoksa ters esen rüzgârla memleketimizi yakmaya çalışanlara, katkı mı veriyor? Asıl Devlet Adamlığı yerli ve milli olmak; olağanüstü zamanlarda duruşunuz ve tavrınızla belli olur. Ama bu topraklardan neşet eden bir anlayışınız ve hikâyeniz yoksa fırsatçılar gibi istikametsizler gibi olmadığı için değerleriniz de sizi durdurmaz kendi ülkenize ve medeniyetinizi yakmaya çalışanlara su yerine odun taşırsınız. Şimdi zaman siyasi fırsat ve ganimet zamanı değil bu ülkenin evlatları için birlik zamanı. Ya yanan ateşe odun taşıyacaksın ya su! Birileri tercihini odundan yana yapmış, yazıklar olsun. Bilsinler ki Nemrudun ateşi İbrahimi olanları hiç yakmadı” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim