Katıldığı televizyon programında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın açıklamalarına ilişkin konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, “Bolu’daki insanlarımız mevzuya kesinlikle böyle bakmıyor” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, bir televizyonda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 10 kat zam açıklamalarını eleştirerek, Bolulu vatandaşların konuya bakış açısına ilişkin de bir değerlendirme bulundu.

“SİYASİ BİR İKİYÜZLÜLÜK OLARAK GÖRÜYORUM”

Başkan Özcan’ın evinde göçmen çalıştırdığını belirten Küpçü, “Elbette ülkemizde göçmen durumunda bulunan birçok yabancı vatandaşımız var.  Vatandaşımız bununla ilgili sıkıntılarını bize de Belediye Başkanı’na da diğer siyasi partilere de dile getiriyor. Bunu da normal karşılıyoruz. Yani evinizde bir göçmen çalıştırıp ama kamuoyunda böyle bir algı var. Bu popülist bir politika. Bunu gerçekten bir samimiyete istinaden yaptığını varsaysam, buna ilişkin bir itirazım olmaz. Siyaseten eleştiririz. Ama ben burada siyasi bir ikiyüzlülük olarak görüyorum” dedi.

“İNSANLARIMIZ MEVZUYA KESİNLİKLE BÖYLE BAKMIYOR”

“Bolulu vatandaşların göçmenlere olan rahatsızlığı, Tanju Bey’in düzeyinde mi?” sorusuna yanıt veren Küpçü, “Bolu’daki insanlarımız mevzuya kesinlikle böyle bakmıyor. Bolu’da 314 bin nüfusumuz var. Yerleşik kültürüyle beraber yaklaşık 400 bini bulan bir ilde, yaklaşık 4 bini bulan onun da büyük bir kısmının ilçelerde, 2 bininin merkezde olduğu bir yerde yüzde birin altına düşen rakamı mübalağa yaparak o toplumsal mutabakatımıza, gezi parkı zihniyetiyle dillendirilmesini, çok talihsiz görüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim