“Geçmişten gelen gücümüzle, Anadolu’ya yayılan köklerimizle Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılına hazırız. Tüm Türkiye’de aynı anda dikeceğimiz fidanlar “Türkiye Yüzyılı’na” nefes olacak” sloganıyla Bolu Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde ilimizde fidan dağıtımı yapıldı.

Haber: Aslı Akış

Fidan dağıtım törenine; Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Vali Yardımcısı Abid Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu OGM Müdürü Mahmut Şentürk, İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, kamu kurum ve kuruluşları amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Bolu Orman Bölge Müdürlüğü organizasyonu ile Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen fidan dağıtım programında vatandaşlara sedir, ıhlamur, ladin, kızılcık ve ceviz başta olmak üzere 3.000 adet fidan dağıtımı yapıldı.

“43 BİN 500 ADET FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK”

Bolu OGM Müdürü Mahmut Şentürk, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında gerçekleştirilen fidan dağıtımı sonrası bilgiler vererek, “Milli ağaçlandırma gününde Bolu illi dâhilinde toplamda 43 bin 500 adet fidanı toprakla buluşturduk. İl genelinde de toplam 20 bin adet fidanın vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıldı. Bu dağıttığımız fidanların başında yöreye uygun ve doğada diğer canlılara da fayda sağlayan ıhlamur, ceviz, kestane bunun dışında yine mavi ladin, sedir, çam gibi ağaçları, kızılcık yine vatandaşlarımızla buluşturduk. Tabii ki biz asıl amacımız doğa sevgisi, ağaç sevgisini insanlarımıza aşılayabilmek. Bu vermiş olduğumuz fidanların mutlaka toprakla buluşturmalarını, geleceğe nefes olmalarını yine Türkiye yüzyılına nefes olacağını düşünüyoruz. Biz tüm vatandaşlarımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı, katılımdan dolayı orman bölge müdürlüğü olarak çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

Editör: TE Bilisim