AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, yaklaşık 15 milyon bedelli yeni Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yakında hizmete başlayacağını duyurdu. Aydın, milletvekili Fehmi Küpçü ile birlikte yaptıkları çalışmalar neticesinde Bolu’nun kazanımlarından bahsetti. Aydın; “Yeni dönemle birlikte yaklaşık 15 milyon bedelli projenin hizmet binasını kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

Bolu'da yıllardır Gazipaşa Ortaokulu binasında hizmetlerin sürdüren Milli Eğitim Müdürlüğü, mevcut binasından kurtularak kendi binasına kavuşuyor. AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ile yapımı devam eden yeni Milli Eğitim Müdürlüğe binasında incelemelerde bulundu, inşaat alanını gezerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Çalışmaların hızla devam ettiği ve çevre düzenlemesinin yapıldığı yeni Milli Eğitim Müdürlüğü binası hakkında bilgiler veren Milletvekili Arzu Aydın; “Türkiye Büyük Millet Meclisi mesaisi öncesi yapımı devam eden Milli Eğitim binamıza bir bakalım dedik. Allah’ın izniyle gördüğümüz kadarıyla çalışmalar hızla devam ediyor. Bilindiği Milli Eğitim Müdürlüğü şu an itibariyle Gazipaşa Ortaokulu’nda, yeni bina bitene kadar hizmetlerini sürdürecek. İkinci dönem itibariyle Milli Eğitim binasının hizmete başlayacağını düşünüyoruz. Yaklaşık 15 milyon bedelli bir proje” şeklinde konuştu.

“BÜTÇEMİZ YAKLAŞIK 50 MİLYON LİRA CİVARINDA”

Ankara’dan gelen bütçeye dair de konuşan Aydın, ihale sürecine değindi. Aydın; “Millî Eğitimle ilgili okullarımızın yapımı, onarımı, tadilatıyla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor.  Ankara’dan gelen bütçemiz yaklaşık 50 milyon lira civarında. 7 tane okulun çalışmaları devam ediyor. Kimsenin mağduriyetine sebebiyet vermeden hızlıca ekiplerimiz çalışıyor. Bunlar bir süreç. İhale süreçleri de var, bu süreçleri de biz de takip ediyoruz” diye konuştu.

“ÇOK CİDDİ BİR ÇALIŞMA SERGİLEDİK”

Milletvekili Aydın, Milletvekili Fehmi Küpçü İle Birlikte öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri adına çalıştıklarını vurgulayarak; “Milletvekilimiz Fehmi Küpçü’yle beraber, Ankara’da yaptığımız çalışmalar,  burada da Milli Eğitim Müdürlüğümüz çok ciddi bir çalışma sergiledi. Plan, proje aşamasında belki Türkiye’deki bunu bitiren ilk illerden biri olduğu için biz ödeneğimizi diğer illerden önce aldık. Şu an ödenekle ilgili bir sıkıntımız yok. Öğrencilerimizin en güzel şekilde ve depremle alakalı en ufak bir risk taşımayacak şekilde eğitimlerine devam etmeleri için çalışıyoruz. Şu an il başkanlığımızla, milletvekilimiz Fehmi Küpçü ile beraber Bolu’ya, Allah izin verirse, yeni dönemle birlikte bir hizmet binasını daha kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Şimdiden milletimize, hemşerilerimize hayırlı olsun diyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim