3 yaşında Akut Miyeloid Lösemi (AML) hastası olan ve uygun ilik bulunamayan Güler Gökmen için ilik aranıyor. Günlük işlerde çalışarak, ailesine bakmaya çalışan Baba Coşkun Gökmen, “Herkesten Allah rızası için kan vermelerini bekliyorum.” dedi.

Köroğlu Gençlik Teşkilatı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Alan da minik Güler’e uygun iliğin bulunması için Kızılay Kan Merkezlerine gidip bir tüp kan vermelerinin yeterli olacağını ayrıca ailenin de maddi zorluklar içerisinde olduğunu belirterek duyarlı vatandaşlardan yardım beklendiğini ifade etti.

Haber: Onur KAYNARCALI

3 yaşındaki kızı Akut Miyeloid Lösemi Hastası olan Baba Coşkun Gökmen kızına uygun ilik için vatandaşlardan bulunduğu illerde Kızılay Şubesi’ne giderek Bolu Güler Gökmen adına 1 tüp kan vermelerini için ricada bulundu. Baba Gökmen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bir gece hastaneye karın ve diz ağrısı sebebiyle gittik. Özel hastane bize yardımcı olamadı. Üniversite hastanesine gittiğimizde ise bizi acilen Ankara’ya sevk ettiler. Orada yapılan araştırmalar sonucunda ağır kan kanseri olduğunu öğrendim. İki aydır hastanede yatıyor ve ilik nakli bekliyor. Herkesten ricam Allah rızası için ilik testi için kan vermelerini.”

Coşkun Gökmen’in konuşmakta zorlanması üzerine söz alan Köroğlu Gençlik Teşkilatı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Alan; “Coşkun Gökmen Bolu’da yaşayan bir vatandaşımız. Kendisi ile tanıştık ve 3 yaşındaki kızının durumunu anlattı. Bu olay tıpkı 2 senedir mücadele verdiğimiz Zeynep Gülcan kızımızın durumuna benziyor. Bu kızımızın ilik bulması için en fazla üç ay gibi bir süre var. Aile babası Coşkun Gökmen Bolu'da günlük işlere giderek geçimini sağlıyor. İlik bağışında bulunmak için korkmaya gerek yok. İlik alındığı zaman yaşamasına, yaşamını sürdürmesine bir gram bile zararı olmayan bir işlem. Kibrit kutusu kadar kan alınıyor. Bütün Bolu, bütün Türkiye el ele olalım ve Güler kızımızı kurtaralım. Şu an kızımın babası diğer kızına hem annelik hem babalık yapmaya çalışıyor. Annesi Gülay ile birlikte şu anda Ankara’da.” dedi.

Baba Coşkun GÖKMEN: 0543 619 25 40

Editör: TE Bilisim