Bolu'da eski eşlerinden 3'er çocukları olan 74 yaşındaki Mehmet B. ile eşi 62 yaşındaki Hüsniye B., mirasın çocuklara paylaştırılması konusunda tartıştı. Tartışma büyüyünce öfkelenen Mehmet B., eşini bıçaklayarak öldürdü.

Olay, saat 10.30 sıralarında Sümer Mahallesi Şehit Hüseyin Karakaya Sokak'ta yaşlı çiftinin oturduğu evde meydana geldi. İlk iki eşi ölen Mehmet B., 5 yıl önce Hüsniye B. ile üçüncü evliliğini yaptı. İlk iki eşinden toplam 3 çocuğu olan Mehmet B., ilk eşinden 3 çocuğu olan Hüsniye B. ile miras konusunda tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet B., mutfaktan aldığı bıçakla eşini bıçakladı. Eşinin öldüğünü gören Mehmet B, polis ekiplerini arayarak eşini bıçaklayarak öldürdüğünü söyledi.

Eşini bıçakladıktan sonra sokağa çıkarak polis ekiplerini beklemeye başlayan Mehmet B, sokakta bulunan komşularına "Eşimi öldürdüm, bir daha görüşemeyiz, hakkınızı helal edin" dedi.

Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri yaşlı adamı gözaltına alındı.

Eve gelen polis ekipleri Hüsniye B.'yi yerde kanlar içinde buldu. Vücudunda 6 bıçak izi saptanan Hüsniye B., evde hayatını kaybetti. Kadının cesedi, polisin evde yaptığı incelemeden sonra İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi morguna kaldırıldı.

Mehmet B., olayda kullandığı bıçakla birlikte gözaltına alındı. Mehmet B., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından götürüldüğü hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Mehmet B., hastaneden çıkarken gazetecilerin "Eşinizi neden öldürdünüz?" sorusuna, "Çocuklarına sor" cevabı verdi. Mehmet B., işlemler için polis merkezine götürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

 

Editör: TE Bilisim