Bolu Belediyesi tarafından tam kapanma sürecinde evde kalan vatandaşlara moral vermek amacıyla düzenlenen mobil konser etkinliği kapsamında müzik yayını yaparak kenti dolaşan otobüs, Valilik kararıyla polis tarafından durduruldu. Önü kesilerek durdurulan otobüsteki müzik yayını sonlandırıldı.

Bolu Belediyesi tarafından evlerine kapanan vatandaşlara moral vermek ve yerel sanatçılara destek olmak amacıyla 3 gün önce, 'mobil konser' etkinliği başlatılmıştı. Etkinlik kapsamında belediyeye ait otobüste bulunan ses sistemiyle birlikte yerel sanatçılar tarafından söylenen şarkılarla kentin mahalleleri gezilerek müzik yayını yapılıyordu. Ancak etkinliğin 3’üncü gününde, Valilik'ten izin alınmadığı gerekçesiyle konser polis tarafından sonlandırıldı.

Polis ekipleri, müzik yayını yapan otobüsü Aktaş Mahallesi'nde önünü keserek durdurdu. Polis, otobüste bulunan belediye personellerine etkinliği durdurmalarını ve İl Hıfzısıhha Meclisi kararlarında her türlü etkinliğin yasak olduğunu söyledi. Bunun üzerine bir süre devam eden sözlü tartışmanın ardından otobüsteki müzik yayını sonlandırıldı.

"İZİNSİZ OLARAK ETKİNLİK YAPMANIZ YASAK"

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de görevli komiser Ali Gökduman, etkinliği son vermelerini gerektiğini belirterek, “Millet daha fazla sıkıntı çekerken, dışarıya hava almaya çıkamazken sizin böyle izinsiz etkinlik yapmanız sonuçta bir kurumsunuz. Sizin örnek olmanız gerekiyor. Gerekli kurumlar tarafından izin olsa bizde sizin güvenliğinizi sağlarız. Hıfzısıhha Kanununda izinsiz olarak böyle bir etkinlik yapmanız yasak. İnsanların hastalarının, çocuklarının yanına gidemediği bir dönemde sizin kurum olarak böyle bir etkinlik yapmanız yasak. Etkinliği sonlandırın. Sonlandırmazsanız katılan arkadaşlara cezai işlem uygulayacağız. Bu durumda benim kanunu uygulamam lazım. Burada alkışlayan insanda var evinde hastası olan insanlarda var bunu da değerlendirmek lazım.” dedi.

“İNSANLAR BİZİ BEKLİYORLAR, İSTİYORLAR, ÇAĞIRIYORLAR”

Bolu Belediye Basın Müdürü Ergin Yönet, "Bu etkinlik, 5393 sayılı kanun kapsamında belediyenin hizmetidir. Kanuna aykırı bir şey yoktur. İl Hıfzısıhha Kurulu kararınca belediye hizmetleri 7/24 esaslı devam etmektedir. Bu da bir nevi belediye hizmetidir. Evlerine kapanan, evlerinde tıkılıp kalan insanlar bir şekilde bizi bekliyorlar, istiyorlar, çağırıyorlar." Şeklinde konuştu.

“MORAL VERMEK İSTEMİŞTİK”

Bolu Belediye Başkan yardımcısı Rasim Özdemir de, "Burada yasaya uygun olmayan bir faaliyet olduğunu düşünmüyoruz. Biz de etkinliğimizi sonlandırırız. Bizim buradaki amacımız kentimizdeki yerel sanatçılara destek vermekti. Bu pandemi sürecinde yerel sanatçılarımız ciddi manada sıkıntı çekiyordu. Hem de evlerinde kalan vatandaşlara moral vermek istemiştik. Onlara eğlenceli dakikalar yaşatmak istemiştik. Polisimiz böyle uygun gördüyse biz de sonlandıracağız." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim