Mudurnu’da bulunan 4. Etap TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar, uzun süredir yaşadıkları ısınma sorununu, site içerisinde lastik yakarak protesto etti.

Haber: Oğuzhan Eke

Son yılların en soğuk ve kar yağışlı kış mevsimi yaşanırken, Bolu’nun Mudurnu İlçesi Kaygana Mahallesi 4. Etap TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar yaşam mücadelesi veriyor. Soğuk havalara rağmen uzun süredir kalorifer kazanları yanmayan site sakinleri, tepkilerini ateş yakarak gösterdiler.

“Mağdur durumdayız. 6 bin 500 lira kömür parası ödüyoruz, daha ısınamadık. Ateş yaktık dışarıda ısınıyoruz” diyerek içinde bulundukları durumu aktaran site sakinleri, yaşanan durumdan tüm yönetici ve siyasilerin haberi olmasına rağmen, kimsenin müdahale etmediğini dile getirdi.

Yakındaki bir okuldan gelen yarım kömürleri ile ısınmaya çalıştıklarını belirten bir vatandaş, “Dışarıya çıktık ısınmaya. Evler zaten buz gibi. Kömür parası ver, elektrik parası geliyor bir yandan. Çoluk çocuk, hastası olanlar var. Kömür parası vermemize rağmen şu an kömür yok. Okulun yardım kömürleri ile ısınmaya çalışıyoruz. Kömür parası ücretinin resmi bir şekilde görüşülmesini, belge halinde bize göstermelerini istiyoruz. Kazanların da yanmasını istiyoruz. 20 ton kömür gelmiş, 10 ton aşağıya, 10 ton yukarıya” dedi.

Elektrikli soba ile ısınmaya çalıştığını belirten başka bir vatandaş ise, “Sabahtan beri elektrikli soba yanıyor, daha 1 saat kapattım. 360 lira elektrik faturası ödedim. Aylık 500 lira elektrik parası öde, 6-7 bin lira yakıt parası öde… Ne yapacağız biz?  Isınamıyoruz bir de yani. Çok kötü durumdayız. Yönetim değişecek. Laf anlatamıyoruz bir de her lafı yalan” şeklinde konuştu.

Isınma sorunlarının bir an önce çözülmesini bekleyen Mudurnulu vatandaşlar, yetkililerden sorunun çözümü için yardım bekliyor.

Editör: TE Bilisim