Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 16'ncısı düzenlenen "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda kazanan belediyelere ödülleri törenle verildi. Törende Mudurnu belediyesi ve Göynük Belediyesi de ödül aldı.

Kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nü, “Mudurnu Ahiler Müzesi ve Kanuni Sultan Süleyman Cami Restorasyonu” projesiyle Mudurnu Belediyesi kazanırken, Göynük Belediyesi de “Tarihi Arasta Çarşısı Projesi, Gazi Süleyman Paşa Bulvarı ve Akşemseddin Hz. Türbesi Çevresinin Düzenlenmesi, Zafer Kulesi Restorasyonu”  projeleri ile ödüle değer görüldü.

Kültür Mirasını Koruma ve Özendirme Yarışması'nda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'nü kazanan Mudurnu Belediyesinin ödülünü Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, ÇEKÜL Vakfı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ın elinden aldı.

Ödül töreninde kültürel mirasın korunmasının önemine vurgu yapan Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Özendirme Yarışmasına yoğun ilginin ve nitelikteki artışın, üye belediyelerle kurulan ilişki ağı sayesinde oluştuğunu söyleyerek, iki noktaya vurgu yaptı: ÇEKÜL Vakfı’nın düzenlediği Çarşamba Kent Toplantıları ve ÇEKÜL Akademi’nin eğitim programları. İnegöl bu ortaklık içerisindeki değerlendirmelerin verimliliği artırdığını söyledi.

Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Özendirme Yarışmasına gelecek yıllarda, somut olmayan kültürel mirasın ve doğal mirasın korunmasına ve yaşatılmasına yönelik projelerin de başvurmasını beklediklerini söyledi.

“69 BELEDİYEDEN 143 PROJE DEĞERLENDİRİLDİ”

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve TKB Danışma Kurulu Üyesi Hasan Özgen ise birliğin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği ve gelenekselleşen yarışmada bu yıl 69 belediyeden 143 projenin değerlendirildiğini kaydetti.

 

Editör: TE Bilisim