Mudurnu’da motosiklet ustalığı yapan 65 yaşındaki Osman Aydın, araba motoru sistemiyle çalışan motosiklet üretti.

Mudurnu’nun Hıdır Fakı Mahallesi'nde 2 katlı evinin alt katında motosiklet tamirciliği yapan Aydın, 6 yıl önce bin 800 liraya almış olduğu sepetli motosikletin ihtiyacını karşılamadığını düşünerek, otomobil motoru takmaya karar verdi.

Hurda otomobil motorunu yaklaşık bir ay sürede tamir edip, sepetli motosikletine uyarlayan Aydın, yeni aracıyla 4 kişiyi taşıyabiliyor.

Eski motosikletinin çekiş gücünün yetersiz olduğunu, zaman zaman yolda kaldığını belirten Aydın, "Bir ay hiç durmadan çalışarak hurda motoru tamir ederek, motosiklete taktım. Gaz sistemi de bulunan motosikletimle çıkamadığım dağ tepe bulunmuyor." diye konuştu.

Motosikleti bin 800 liraya aldığını ifade eden Aydın, "Yaklaşık 2 bin liralık masraf yaptım. Bana maliyeti 4 bin lira oldu. Motosiklet benim işime çok yarıyor. Tamirci olduğum için yolda kalanları motorla getirip, yardımcı oluyorum." dedi.

Aydın ayrıca motosikletini satması için çok teklif yapıldığını ancak böyle bir motorunun olmasını çok arzu ettiğini ve çok emek harcadığı için teklifleri geri çevirdiğini sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilisim