Bolu İl Müftülüğü, pandemi nedeniyle Kur’an-ı Kerim kursuna gidemeyen vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim Uzaktan Öğretim Programını uygulayacak.

Bolu İl Müftülüğü ’nün “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla duyurduğu program kapsamında, isteyen herkesin Kur’an’ı Kerim öğrenebilmesi amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur’an-ı Kerim Öğretim Uzaktan Öğretim Programı hazırlandı.

İl Müftülüğünden konuyla ilgili detayların belirtildiği duyuruda;

“Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını ile mücadele ve salgının muhtemel etkilerinin azaltılması için evlerde kalmamız gereken bu günlerde Kur’an’ı öğrenmeyen kalmasın düşüncesiyle “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur’an-ı Kerim Uzaktan Öğretim Programı hazırlanmıştır.

1)Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı uzaktan eğitim olarak uygulanacaktır.

2) Haftalık 6 saatten oluşan program, 8 hafta, haftada 3 gün, günde 2 saat olarak uygulanacaktır. Bir ders süresi 40 dakikadır. Programın günleri ve saatleri öğrencilerin taleplerine göre düzenlenebilecektir.

3) Öğrenci başvuru işlemleri başkanlığımız web sayfası (www.diyanet.gov.tr) üzerindeki BANNER vasıtasıyla gerçekleştirilecektir.

KAYIT TARİHLERİ 

(1. Grup) : 21 Aralık 2020 - 3 Ocak 2021

(2. Grup ) : 4 – 17 Ocak 2021

EĞİTİM DÖNEM TARİHLERİ

28 Aralık 2020 - 21 Şubat 2021

11 Ocak - 7 Mart 2021

4) 2020-2021 eğitim öğretim yılında herhangi bir öğretim programında kayıtlı olanlar Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı (Uzaktan Eğitim)’na başvuru yapamayacaktır.

5) Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı (Uzaktan Eğitim)’na 14 yaş ve üstü vatandaşlar belirtilen tarihlerde kayıt olabilecektir.

6) Kur’an-ı Kerim okumayı bilmeyip Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen vatandaşlar söz konusu programa katılacaktır.

7) Eğitimlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Elifba cüzü kullanılacaktır. Kayıt yaptıran öğrenciler https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/Documents/Elif-ba.pdf link üzerinden kitabın PDF formatına erişilebilecektir.

8)Görme engelli olup Braille okumayı bilen ve işitme engelli vatandaşlarımızdan Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek isteyenler de başvuru yapabileceklerdir. Görme ve işitme engelli vatandaşlarımızın sınıf ve öğretici planlaması Başkanlık merkezince gerçekleştirilecektir.

9) İşitme engelli vatandaşların eğitiminde Başkanlıkça hazırlanan “İşitme Engellilere Özel Elifba” kullanılacaktır.

Kayıt yaptıran öğrenciler https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/kategoriler/materyaller link üzerinden kitabın PDF formatına erişebilecektir.

10) Görme engelli vatandaşlarımızın eğitiminde “Braille Kur’an-ı Kerim Elif-Ba’sı” kullanılacaktır. Kayıt yaptıran görme engelli vatandaşlarımız Müftülük Duyurular bölümünde yer alan dilekçe örneğini doldurup engelli olduklarına dair raporu (en az %40 engel) da ekleyerek Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğüne göndermeleri halinde adreslerine ücretsiz olarak “Braille Kur’an-ı Kerim Elif-Ba’sı” gönderilecektir” ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim