Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından üyelere, e-uygulamalar (e-fatura, e-defter) ve Defter Beyan Sistemi hakkında seminer verildi.

 Haber: Ömer Çetinaslan

Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO) katkılarıyla bir seminer gerçekleştirildi. Eğitmenler Arzu Aktaş ve Mustafa Gün, katılımcılara dijital muhasebe, e-uygulamalar ve Defter Beyan Sistemi hakkında bilgiler verdi.

“BÜTÜN MÜKELLEFLER DİJİTAL MUHASEBEYE GEÇECEK”

Seminer öncesinde konuşan Bolu SMMMO Başkanı Yüksel Ceylan, e-defter uygulamaları ile ilgili eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek, “kademeli olarak bütün mükellefler e-defter uygulamasına geçecek” dedi. Ceylan; “Maliye Bakanlığı Vergi Usul Kanunu’nda bazı değişiklikler yapmakta ve bununla ilgili bir tebliğ hazırlanıyor. 2017 ve müteakip yıllar cirosu, 5 milyon TL’yi aşan mükellefler 01.07.2019 tarihinden itibaren e-fatura uygulamasına, 01.01.2020 tarihinden itibaren ise e-defter uygulamasına geçecek. Yıllık satış hasılatı daha önce 10 milyon TL iken artık 5 milyon TL’ye düşürülecek. Hemen hemen bütün mükellefler kademeli olarak e-defter uygulamasına geçecekler. Bu nedenle e-defter uygulamaları ile ilgili eğitim çalışmalarına ağırlık veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yüksel Ceylan’ın konuşmasının ardından SMMM sınavlarını kazanarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatı almaya hak kazanan Eylül Özge Çakıcı,  Hüseyin Anıl Öztoprak ve Hayri Doğan’a belgeleri verildi.

Daha sonra eğitime başlayan Arzu Aktaş; “Bu uygulamaya 2013 yılında ilk geçenlerden biri olarak, portal ve entegreyi kullandım, dolayısıyla her türlü aksaklığı yaşamış oldum. Bu süreçte, elektronik fatura olunca bunun iptali, iadesi, düzeltmesinin nasıl olacağı konusunda şüphelerimiz vardı ancak daha sonra yavaş yavaş oturdu” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim