19 Mayıs 1919 Türk milleti için büyük ve önemli bir dönüm noktasıdır. Çünkü 19 Mayıs 1919, bağımsızlık savaşımızın başlatıldığı önemi büyük olan bir gündür.

 

Özgürlüğe, bağımsızlığa ilk adım o gün atılmıştır. Kurtuluş savaşı, Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basması ile başlamıştır. Mustafa Kemal, Samsun’a çıkışı ile tüm ülkeyi kurtaracak bir hareket başlatmıştır. Atatürk’ün milli birlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek için çıktığı yolculuk milletin güçlenmesini sağlamıştır.

 

Büyük Önder 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan etti.19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanıyor. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla “ bu ulusal bayram, 1981 yılından itibaren “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” adını aldı.

 

19 Mayıs günü, Türk Milleti için önemli bir gündür.

 

Bu ulus tarih boyunca birçok kahraman büyütmüştür. Türk Ulusu dünya varoldukça varlığını sürdürecektir. Türkiye üzerine oynanan oyunlar bugüne kadar bozulmuş bundan sonra da bozulacaktır.

 

“Türkiye bölünmez bir bütündür.”

 

Türk Milleti’nin büyük önderi Türk gençliğine armağan ettiği bu anlamlı bayramın milletimize sağlık, huzur, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum.

 

"Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz... Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

 

Mustafa Kemal ATATÜRK