Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 13. Olağan Bolu merkez ilçe kongresi hafta sonu yapıldı. Tek liste ile girilen seçimde Mustafa Özdemir yeniden MHP Bolu Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Kongreye, MHP MYK Üyeleri Ahmet Yılmazer ve Bahadır Alperen, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, MHP Bolu İl Başkanı Cihan BaşaranAK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, MHP İl Genel Meclis üyeleri Salih Acar ve Ali Karaoğlu, MHP Belediye Meclisi üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu ilçe kongreleri tamamlandı. Pandemi kuralları eşliğinde maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen kongrede ilk olarak Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.  Kongrede Divan Kurulu üyeleri MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, MHP MYK Üyeleri Ahmet Yılmazer ve Bahadır Alperen olarak belirlendi.  Divan heyetinin oluşturulmasının ardından; faaliyet, denetim ve mali raporlar okunarak, genel kurul toplantısına katılanlarca kabul edildi.

“AMACIMIZ MHP MERKEZ İLÇE TEŞKİLATLARINI CANLANDIRMAK”

Kongrede ilk konuşmayı yapan Mustafa Özdemir, merkez ilçe teşkilatlarının canlandırmak için çaba göstereceğini vurgulayarak, “Sayın il başkanım Cihan Başaran’ın bana verdiği destek ve güveni, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin izinleri ve Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın’ın onayları ile merkez ilçe başkanlığına atandım. İlçe başkanı olarak görev almamızdaki en önemli amaç, Milliyetçi Hareket Partisi merkez ilçe teşkilatlarını canlandırmak ve teslim aldığımız bayrağı daha yükseklere taşıyabilmek ve Lider Ülke Türkiye hedefine hizmet edebilmektir. Bu anlamda değerli büyüğümüz Ahmet Yılmazer beyefendinin ilçe kongrelerinde bahsetmiş olduğu üzere, Türkiye artık hantal, 200 kiloluk bir devlet değildir. Türkiye artık hızlı karar alıp, sahada hızla uygulayabilen bir devlettir.

“GÜÇLÜ TEŞKİLAT GÜVENLİ GELECEĞİN TEMİNATIDIR”

Bu gün merkez ilçe başkanı ve yönetim kurulunu seçerek, Milliyetçi Hareket Partisinin gür sesi, güçlü nefesi ve yöremizdeki güven veren mesajı olmak için bir araya geldik. Türkiye’nin hassasiyet yüklü bir döneminde, sorumlu, şuurlu ve şahsiyetli mücadelemize yeni bir halka ekliyorsunuz. Sayın İl Başkanımız Cihan Başaran’ın, göreve geldiğinde, söylediği “ Güçlü Teşkilat, Güvenli Geleceğin Teminatıdır ” sözü bizlerin ilham kaynağı olmalıdır. Bu hedefi gerçekleştirmek için, Milliyetçi Hareket Partisine ve liderine bağlı bütün teşkilatların,  gönül birliği ile kenetlenmesi ve başarıya yürümesi en büyük amacımız olmalıdır. Bu gün, merkez ilçe başkanı ve yönetim kurulu adayları olarak sözümüzdür, Bolu da, Milliyetçi Hareket Partisini güçlü kılmak ve başarıya ulaştırmak tek hedefimiz. Bütün dava arkadaşlarımızı, bütün delegelerimizi, saygı ile selamlıyorum. Cenabı Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz, bahtımız ve alnımız açık olsun” ifadelerine yer verdi.

ÜLKÜCÜ ŞEHİTLARI ANDI

Özdemir’in ardından MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran ise, geçmiş yıllarda hayatının kaybeden Ülkücü şehitleri anarak, “Bu güne bir başka duygu ve düşünceler ile başlamak istiyorum. Bu gün keşke onlarda aramızda olsaydı dediğimiz, büyüklerimi kalbimin derinliklerinde anarak başlamak istiyorum.  Milliyetçi-Ülkücü sevdamızı ve davamızı gururla yaşıyorsak onların sayesinde, yarım asrı geçen siyasi partimizi ve kutsal davamızı temsil ediyorsak onların sayesinde, Bu dava hak davası, hakikat davası, bu dava uğruna ömrünün her anını feda edenler var, bu dava uğruna vurulup o pak alnında toprağın kara bağrına düşenler var. Divan Başkanı olarak Başbuğ Alparslan Türkeş, Divan üyeliğine Bolu Ülkücü Şehitlerimiz, Zeki Bük ve Rahmi Aktaş’ı öneriyorum. Değerli dava arkadaşlarım, her birinizin damarlarında akan Milliyetçi-Ülkücü kanın ve kalplerinizdeki dava sevgisine hitaben bir manevi önergeyi oylarınıza sunmk istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanlığı bu günkü Olağan Kongresine, Divan Başkanı olarak Başbuğ Alparslan Türkeş, Divan üyeliğine Bolu Ülkücü Şehitlerimiz, Zeki Bük ve Rahmi Aktaş’ı öneriyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” şeklinde konuştu.

“MHP TÜM TEŞKİLATLARI İLE BÜYÜK BİR AİLEDİR”

Cihan Başaran, konuşmasının devamında kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bu gün son ilçe kongremizi yapıyoruz.  İlçe kongremizin Bolu’ya ve partimize hayırlı olmasını diliyorum. Kongremizle daha da büyüyeceğiz, birbirimize daha da kenetleneceğiz. Birlikte, İstiklale ve istikbale daha güçlü yürüyeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi, tüm teşkilat kademeleriyle büyük bir ailedir. Şahsım da bu ailenin parçası olmaktan, MHP çatısında sizlerle beraber yürümekten her zaman onur ve gurur duydum, duymaya da devam edeceğim. Sayın Genel Başkanımızın teşkilatımıza ve bizlere duyduğu güven ve destekle Bolu için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bizlere bu güzel şehre, yani tabiatın kalbi Bolu’ya hizmet etme imkânı veren, Sayın Genel Başkanımıza bir kez daha sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 “RABBİM DEVLET BAHÇELİ’YE HEM ÖMÜR HEM FIRSAT VERSİN”

MHP MYK Üyesi Ahmet Yılmazer, pandemi nedeniyle kongrelerin kısa tutulduğuna dikkat çekerek, “Pandemi dolayısıyla, kongrelerimizi kısa tutuyoruz. Her kongreye tek liste ile giriyoruz. Bu yüzden siyasi konuşmaları da oldukça kısa tutmaya çalışıyoruz. Anlatacağımız çok şey var. Rabbimden şunu diliyorum; Mustafa Kemal Atatürk’e fırsat verdin, ömür vermedin. Başbuğ Alpaslan Türkeş’e ömür verdin, fırsat vermedin. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye hem ömür ver, hem fırsat ver. Biz, kulağımıza okunan ezanla yola çıktık. Arkamızdan okunan sela ile de ruhumuzu teslim edeceğiz. Allah, hepinizin yardımcısı olsun, tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin” ifadelerine yer verdi.

“BOLU’DA İKİ TANE BELEDİYE KAZANDIK”

MHP MYK Üyesi Bahadır Alperen ise Cumhur ittifakının Bolu’da başarılı olacağına inandığını belirterek, “Ahmet Yılmazer ile birlikte 31 Mart seçimlerinde görevlendirildiğimizde, Bolu’da bir şeylerin değişeceğini düşünmüştük. Ve çalışmalarımız neticesinde, tüm teşkilatlarımız ile birlikte bir şeyler değiştirdik. Bolu’da iki tane belediye kazandık, ancak bu bizim hevesimizi kesmedi. Bizler, Ülkücü Milliyetçi Hareketin mensupları olarak Bolu’nun tüm ilçelerinde, Cumhur İttifakı ruhuna sadık kalmak kaydıyla kazanmak için yola çıkacağız. Ülkücü Milliyetçi Hareketin bayrağını en sonunda, MHP Belediyesi olarak Bolu’nun dağlarına asacağız. Allah nasip ederse, 2023 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde Bolu’yu TBMM’de, Milliyetçi Hareket Partili milletvekili temsil edecek” dedi.

 “BOLU’NUN KALBİMİZDE APAYRI BİR YERİ VAR”

Kongrede son konuşmayı yapan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce için Bolu’nun çok önemli olduğu vurgusu yaparak, “Bolu’nun bizim kalbimizde apayrı bir yeri var. Çünkü Düzce, Bolu’nun bir ilçesiyken 1999 depreminden sonra il olma şerefine erdi. Ancak o döneme kadar Bolu bizim öncümüz, ve her zaman kardeşçe yaşadığımız bir yer olmuştur” diye konuştu.

“BOLU’NUN KALBİMİZDE APAYRI BİR YERİ VAR”

Önümüzdeki seçimlerde Bolu ve Düzce’de iyi sonuçlar almak için çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, “Allah nasip etti, 2018’de Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili seçildik. Ancak maalesef Bolu’da seçilmedi. İnşallah, önümüzdeki dönemde hem belediyeler hem de milletvekili seçimlerinde, Bolu, Düzce ve Batı Karadeniz bölgesi olarak çok daha iyi yerlere geleceğimiz kanaatindeyiz. Bizler naçizane görevimizi, Cumhur İttifakı ruhuna uygun olarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Yalnızca Düzce’nin değil, bölgede yaşanan tüm eksiklikleri elimizden geldiğince ifade etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de teşkilatlarımızdan çok ciddi derecede yardım alıyoruz” sözlerine yer verdi.

“ÇOK ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

Pandemi sürecinin yaptıkları çalışmaları etkilediğini belirten Ümit Yılmaz; maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ettiklerini söyleyerek, “Pandemi süreci, siyasi çalışmalarımıza sekte vuruyor ama elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Herkese gitmeye, ulaşmaya çalışıyoruz ama bu arada maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami derecede dikkat etmeye çalışıyoruz. Çok zor bir dönemden geçiyoruz” şeklinde konuştu.

“’2023 LİDER ÜLKE; TÜRKİYE’ HEDEFİ İÇİN ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

Son zamanlarda yaşanan olayların Türkiye’nin hedef ülke haline getirildiğinin göstergesi olduğunu ifade eden Yılmaz, “Dünya, yeni bir döneme giriyor. Adeta 3’üncü paylaşım savaşına girilecekmiş gibi bir hal alıyor. Son dönemde yaşadığımız olaylardan dolayı bu savaşın merkezi sanki Türkiye gibi görünüyor. Millet olarak buna hazır olmamız lazım. Bu hazırlığı yaparken geçmiş dönemin kısır siyasi çatışmalarına takılmadan, 2016’nın 15 Temmuz’unda yaşadıklarımızı göz önünde bulundurarak ‘2023 lider ülke; Türkiye’ konumuna nasıl geleceğimizi, liderimiz Devlet Bahçeli’nin gösterdiği doğrultuda yapacağımız çalışmalarla yürütmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Siyasi konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Oy kullanma işleminin ardından oy kullanan tüm delegelerin takdiriyle Mustafa Özdemir ve ekibi Bolu MHP İlçe Başkanlığı’nın yeniden yönetimini üstlendi.

Editör: TE Bilisim