İlimiz genelinde mutasyonlu koronavirüs görüldüğünü söyleyen Bolu Valisi; "Mutasyon bizim ilimizde de var" dedi ve en büyük riskin bulaştırıcılığının çok yüksek olmasına dikkat çekti ayrıca tüm vatandaşları dikkatli olması konusunda uyardı. Mutasyonlu virüs görülen şüpheli kişilerin ihbar hatlarına bildirilmesini vurguladı. 

Haber: Aslı Akış

Bolu’da, mutasyonlu virüsün şimdiye kadar kontrolden çıkmadığını aktaran Bolu Valisi, “Mutasyon bizim ilimizde de var ama tamamen kontrol altında. Uzmanların ifade ettiğine göre hızlı bulaşması söz konusu. Biz onları kesinlikle kontrol altında tutuyoruz. Yani, her şüpheyi bize iletebilirler. Vatandaşlarımız, ihbar hatlarına bildirebilirler. Biz onlara anında kontrol etmek suretiyle, pozitif olup olmadıklarını tespit ederek, gerekli tedbirleri aldık ve alıyoruz. Bugüne kadar kontrolden hiç çıkmadı ama her tarafta olabilir. Bizde de olduğu söyleniyor. Yani bizde de var” şeklinde konuştu.

Bolu Valisi, 04 Mart Perşembe’den (bugün) itibaren tüm il ve ilçelerimizde 1000 kişilik denetim ekibiyle pandemi ile mücadele kapsamında çok sıkı denetimler yapılacağını altını çizerek; “4 Mart’tan itibaren ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak ilimizde de bütün sahayı kapsayacak ve çok geniş görevlilerle birlikte bir denetim faaliyeti yapacağız. Denetimlerimizin temel amacı her şeyden önce farkındalık oluşturmak, rehberlik etmek, vatandaşlarımıza konunun ciddiyetini anlatmak ve konuyla ilgili olarak oto kontrolü sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Bolu Valisi, korona virüs ile mücadele 1 yılda Bolu’nun başarılı olduğunu vurgulayarak; “Yaklaşık 1 yıl süre içerisinde il olarak ülkemizin içinde başarılı olmuşsak da maalesef insanlarımızı kaybettik. Dolayısıyla 1 tane bile vatandaşımızı kaybettiysek bu başarı sayılmaz. Onun için mücadeleyi sürdüreceğiz. Hiçbir vatandaşımız bundan etkilenmez hale gelinceye kadar hep birlikte başarıyı sürdüreceğiz. Her vatandaşımız birey olarak bu sorumluluğu üstlenecek vaziyette olması lazım ki, o zaman hep beraber başarıyı yakalayabiliriz. Hepimiz biliyoruz ki karşımızdaki salgın dolayısıyla öncelikle biz tedbirleri tam olarak uygulamamız gerekiyor. Bunu hep birlikte başardığımızda başarıyı sürekli kıldığımızda biz başarılı olduğumuzu söyleyebileceğiz” dedi.

 “TEDBİRLER ALINDI ALINMAYA DEVAM EDECEK”

Her ne karar alındıysa bütün tedbirlere Boluluların uyduğunu dile getiren Bolu Valisi; “Vatandaşlarımız Mümkün olduğunca uymaya çalıştılar. Neticede son 1,-1.5 aya gelinceye kadar Bolu ülkemiz genelinde fevkalade başarılı bir noktaya geldi. Ancak süreç içerisinde gerek sömestr tatili gerekse de içinde bulunduğumuz iyi pozisyonlar neticesinde vatandaşlarımızda meydana gelen rehavet gibi muhtelif sebepleriyle paralel olarak ülkemizde genelinde olduğu gibi bizde de bir yükselme söz konusu oldu. Bu yükselmenin neticesinde elbette bir takım tedbirler alındı ve bundan sonra da alınmaya devam edilecektir” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim