3’üncü Bolu İzzet Baysal Mutfak günleri festivali açılış töreni ile başladı. Yurt içi ve yurt dışından birçok şefin katıldığı festivale Dünya Şefler Birliği (WACS) Başkanı Thomas Gugler’de katıldı.

3’üncüsü düzenlenen Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri festivali açılış töreni ile başladı. Açılış törenine Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Dünya Şefler Birliği (WACS) Başkanı Thomas Gugler ve Vali Yardımcısı Ünal Coşkun katıldı.

Törende konuşan Başkan Yılmaz,” Gittiğimiz her otelde hatta yurt dışında bize özel bir tabak geliyor. Çünkü aşçılardan birisi Bolulu çıkıyor” diyerek Bolulu aşçıların Dünya’ya yayıldığını ifade etti.

Yılmaz konuşmasının devamında; “Aşçılık deyince Bolu, Mengen ve Yeniçağa topyekun bu alanın çok büyük bir emeği var. Böyle bir diyarda belediye başkanlığı yapmanın onurunu yaşıyoruz. Gittiğimiz her otelde hatta yurt dışında bize özel bir tabak geliyor çünkü aşçılardan birisi Bolulu çıkıyor. Mesleğinizi öyle temsil ediyorsunuz ki Bolu’da ki evvelden daha çok usta çırak ilişkisi ile devam eden şimdi daha çok mektepli hale dönüşen aşçılığımızı Türkiye ve dünyaya tanıttığınız için hepinizle gurur duyuyoruz.”

Dünya Şefler Birliği (WACS) Başkanı Thomas Gugler, katılan şeflere teşekkür ile başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti, “Dünyanın değişik ülkelerinden gelen yaklaşık 36 tane şef imiz var. Onların desteği için teşekkür ediyoruz. Dünya’nın dört bir yanından gelen şeflere ve genç aşçılara verdikleri destekler için çok teşekkür ederim. Yaklaşık üç sene önce de Bolu’da bir festivale katılmıştım, festivalde kar yağıyordu ama şimdi çok güzel bir gün var bu güzel günde festivale yansımış. Katkı veren sponsorlara da teşekkür ederim.”

Vali Yardımcısı Ünal Coşkun’da yaptığı konuşmada ;”Bolu’nun ismini Türkiye ve Dünya’da duyurdukları için teşekkür ederiz. Bu organizasyonu yapan Belediye Başkanımıza, katılan yarışmacılar ve şeflerimize çok teşekkür ederek güzel bir festival geçmesini bekliyoruz.”dedi.

Konuşmaların ardından şef önlüğünü imzalayan konuşmacılar şeflere sundukları teşekkür ödülleri ile açılışı tamamladılar. Açılışın ardından engelli aşçıların sunumu ve hatıra fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Editör: TE Bilisim