İzzet Baysal 3. Uluslararası Mutfak Günleri festivali yapılan gala gecesi ile tamamlandı. Dereceye girenlere ödüllerinin verildiği geceye Bolu Kaşık takımı damgasını vurdu.

Bu sene 3.sü düzenlenen İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri festivali ödül töreni ile tamamlandı. 28 – 30 nisan arası düzenlenen organizasyona 21 ülkeden 47 jüri üyesi ve 500’e yakın yarışmacı katıldı. Uluslararası jüriye WACS Dünya Şefler Birliği Başkanı Thomas Gugler başkanlık etti. Tavuk, Kuzu, Dana ve Balık gibi çeşitli ürünlerden yapılan ana yemeklerin dışında, Peynir, Çikolata, Sebze Oymacılığı ve Şeker Hamuru Şekillendirme workshopları da yapıldı. Festivalin gala gecesine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve Vali Yardımcısı Ünal Coşkun katıldı.

Festivalin tamamlanması ile düzenlenen gala gecesinde ise dereceye girenler ödüllerini almak için bir araya geldi. Gala gecesinde açılış konuşmasını yapmak için sahneye ilk çıkan Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Bulut şu ifadelere yer verdi, “Dernek olarak amacımız Türk Aşçılığını dünyaya tanıtmak ve hakkettiği yerlere getirmek. Dernekler, topluma faydalı işler yapmak için kurulan sivil toplum kuruluşlarıdır. Bende 2011 yılında kurulan derneğimize de yönetim kurulu başkanlığına seçildiğim de hep bu yolda ilerlemek için çalıştım. Sadece Bolu da değil Türkiye’nin diğer illerinde de organizasyonlarımız devam edecektir” dedi.

Bulut’un ardından kürsüye çıkan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “ yurt dışından gelen misafirlerimiz artık misafir sayılmazlar. Onları Bolulu olarak kabul ediyoruz pasaportlarını da verdik onları artık tescillemiş olduk. Her zaman Bolu’da onların ağırlanacağını ve Bolulu olarak kabul edeceğimizi herkesin bilmesini isterim Bolu’da hoşça bir vakit geçirip bizi de heyecanlandırdınız  önümüzdeki yıllarda bu işin daha da görkemli yapılması için hep beraber gayret edelim.” dedi.

Konuşmacı olarak kürüye son çıkan Vali Yardımcısı Ünal Coşkun ise, “ inanıyorum böylesi bir etkinlik hiçbir ile nasip olmaz. Bu kadar büyük, geniş kapsamlı bir katılımın olduğu etkinlik büyük illerde söz konusu olabilir birde bu sevimli ilimiz Bolu’ya nasip oldu. Yarışmacı arkadaşlara ve vakit ayırıp buralara gelen aşçılarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından 21 ülkeden gelen jüri üyelerine teşekkür plaketleri takdim edildi. Gala gecesinde imzalanan iki anlaşma ise gecenin önemini yansıttı. YEPAD ve Kanada Yemek Enstitüsü arasında imzalanan protokol ile kardeş dernek oldular. Ardından Bolu Belediyesi ve YEPAD arasında mutfak günleri organizasyonunun devamı için bir protokol imzalandı.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu mutfak günlerine sponsor olan firmalara teşekkür plaketlerini verdi. Sponsor plaketlerinin ardından gecenin beklenen anı olan ödül törenine geçildi. Uluslararası 3. Bolu İzzet Baysal Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Lise, Üniversite, Grand Prix ve jüri Özel Ödülleri dağıtıldı. Ödüllerin sunumunu Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Emrah Köksal yaptı.

Lise kategorisinde dereceye girenler

1.Allattin Nilüfer Kadayçı Lisesi

2.Üsküdar Lisesi

3.Yenimahalle Zeynep Salih Lisesi

Üniversite kategorisinde dereceye girenler

1.Amasya Üniversitesi

2.Pamukkale Tavak Meslek Yüksek Okulu

3.İstanbul Esnyurt Üniversitesi

Grand Prix kategorisinde dereceye girenler

1.Pamukkale Tavak Meslek Yüksek Okulu

  1. Amasya Üniversitesi
  2. Pamukkale Tavak Meslek Yüksek Okulu,

Ödül töreninin ardından Bolu’nun yöresel Kaşık Ekibi sahne aldı ve Bolu İzzet Baysal 3. Uluslararası Mutfak Günleri kapanış töreni tamamlandı.

 

 

Editör: TE Bilisim