Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, öğretmenlerin 24 Kasım'dan itibaren müzeleri ücretsiz gezebileceğini açıkladı. Ersoy, “24 Kasım Öğretmenler Günü'nden itibaren biz bir hediye vermek istiyoruz. 24 Kasım'dan itibaren artık öğretmenlerimiz Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığına bağlı müzelere ücretsiz giriş yapabilecekler” dedi.

Öğrencilere müzeleri sevdirmenin yolunun öğretmenlerden geçtiğini ifade eden bakan Mehmet Nuri Ersoy “Biz özür diliyoruz. Bakanlık olarak bugüne kadar atlamışız bu konuyu” şeklinde konuştu.

“MÜZELERE ÜCRETSİZ GİRİŞ YAPABİLECEKLER”

“Müzeleri sevdirmemiz lazım” diyen Mehmet Nuri Ersoy, “Milli Eğitim Bakanlığımız bize destek veriyor. Seçmeli müze dersleri sayısını artırıyor. Bizde belli başlı müzelerimizde onların ders görebilecekleri sınıflarla gerekli ortamı Müzeden Sorumlu Bakan Yardımcımın önderliğinde hazırlayacağız. Öğrencilere sevdirmenin yolu öğretmenlerden geçiyor. Biz özür diliyoruz Bakanlık olarak bugüne kadar atlamışız bu konuyu. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nden itibaren biz bir hediye vermek istiyoruz. 24 Kasım'dan itibaren gerekli altı yapı yazılımları düzenleteceğiz ve o tarihten itibaren artık öğretmenlerimiz Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığına bağlı müzelere ücretsiz giriş yapabilecekler” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim