Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kesin ihraç istemi hakkında yaptığı açıklamada kullandığı “herhalde bu AKP’lilerin ve HDP’lilerin gazına gelip benimle ilgili ihraç kararı vermezler” sözlerine CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin tepki gösterdi.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Bir televizyon programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Tanju Özcan’ın sözleri ve kesin ihraç istemi hakkında konuştu. Özcan’ın kullandığı cümlenin çok ayıp olduğunu vurgulayan Tekin, CHP’ye kimsenin böyle bir şey diyebilme şansının asla olmadığını altını çizdi. Tekin, konunun parti içinde de tartışıldığını ancak karar verilmeden bir şey demenin doğru olmayacağını söyledi.

“BU ÇOK ÇİRKİN BİR CÜMLEDİR”

Tekin, Cumhuriyet Halk partisine bir başka partinin veya gücün ihraç edin diyebilme şansının olmadığının altını çizerek;  “Tanju Bey benim de sevdiğim, uzun süre beraber siyaset yaptığım bir arkadaşımdır. Bu cümle ile Cumhuriyet Halk Parti kimliğini taşıyan, hele hele belediye başkanı olmuş geçmiş dönemde çeşitli görevlerde bulunmuş, il başkanlığı yapmış bir kişinin kullanacağı cümle değildir. Cumhuriyet Halk Partisine, başka bir siyasi parti ya da gücün bunu ‘ihraç edin’ diyebilme şansı asla olmaz. Burası Cumhuriyet Halk Partisidir, bunu en az benim kadar Tanju Bey de bilir. Bu çok çirkin bir cümledir, şiddetle de reddediyorum. Ne demek yani HDP istedi? Çok ayıp, böyle bir şey olabilir mi?  Niçin olduğunu, hangi gerekçelerle… Bir önceki tartışmalara da baktığınızda hem genel başkanımızı özelden hem de partinin politikalarıyla ilgili çok ağır eleştirileri de olmuştu. Hiçbir gün kimsenin aklına disiplin soruşturması gelmemiştir. Ama ne zamanki başka bir siyasi partinin temsilcisiyle ilgili kullanmış olduğu cümle partinin genel merkezini ve genel başkanını rahatsız eden bir cümledir” ifadelerini kullandı.

“NASIL BİR SAVUNMA VERECEK BİLMİYORUM?” 

Son olarak program sunucusunun “bu konu içeride tartışılıyor mu peki?” sorusu üzerine Tekin, “Cumhuriyet Halk Partisinde tartışılmayacak hiçbir şey yoktur. Ancak Tanju Bey’in şu anki konusu nasıl değerlendiriliyor bilemiyorum. Şu anda disiplin kurulunda olduğu için nasıl bir karar alınacak bilemiyorum ve karar öncesi benim bir cümle sarf etmem doğru olmaz. Nasıl bir savunma verecek, nasıl olacak bilemiyorum” sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim