İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Nevruz Bayramı ile ilgili açıklama yaptı. Örnekbaş,Nevruz'un, ülkemize ve tüm Türk Dünyası'na umut, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

Nevruz Bayramı’nın Türk Bayramı olduğuna dikkat çeken Ahmet Örnekbaş yaptığı açıklamada; “Nevruz Bayramı kültürümüzde Türk’ün töresinde Türklerin (Göktürklerin) Ergenekon'dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Dünya’nın farklı coğrafyalarına uzanan soydaşlarımız ve kardeşlerimizle büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruz Bayramı’nın, geçmişle bugün arasında önemli bir kültürel köprü olduğu şüphesizdir. Doğanın yeniden uyanışının ve canlanışının simgesi, baharın ilk günü olan Nevruz, Türk Dünyası’nın her köşesinde kutlanmaktadır. Nevruz Türk’ün bayramıdır.

“NEVRUZ'UN UMUT, HUZUR VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar derin izler bırakmış Büyük Türk Milleti, Nevruz’a çok önemli anlamlar yüklemektedir. Baharın gelişi, güneşin, kurtuluşun, yeniden doğuşun habercisidir. Ülke olarak zorluklarla mücadele ettiğimiz şu günlerde gelen Nevruz'un, ülkemize ve tüm Türk Dünyası'na umut, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim