Koronavirüs sürecinde evlilik hazırlığı yapan çiftler “düğünler ne zaman başlıyor?” sorusuna yanıt aramayı sürdürürken İçişleri Bakanlığı kademeli normalleşme genelgesinde nikahlar ve düğünler ile ilgili de detayları aktardı. Peki, nikah ve düğün yasakları devam edecek mi?

Haber: Aslı Akış

Korona virüs salgını ve tam kapanma nedeniyle düğün, nişan, taziye, asker uğurlaması gibi çok sayıda kişinin bir araya geleceği etkinlikler yasaklanmıştı. İçişleri Bakanlığı 1 Haziran 2021 tarihine kadar geçerli olacak kademeli normalleşme genelgesini yayınladı. Yeni genelge ile düğünler ve nikah salonları ile kına gibi etkinliklerin de akıbeti belli oldu.

DÜĞÜNLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Evlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine devam edilmekle birlikte halen uygulanmakta olan nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinliklerin yapılmaması uygulamasına, 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam edilmesi kararlı alındı.

Buna göre nikah kıymak serbest ancak düğün, nişan ve kına organizasyonları için yasaklar 1 Haziran’a kadar devam edecek. 1 Haziran sonrası düğün, nişan ve kına organizasyonları içinse yeni karar beklenecek.

Editör: TE Bilisim